Харківська область може опинитися без блакитного палива

Середа, 5 серпня 2015, 19:31
Незабаром Харківщина ризикує залишитися без газопостачання - таку заяву сьогодні зробили харківські газівники. У «Харківміськгазі» стверджують, вже близько місяця вони не отримують коштів на ремонт устаткування і модернізацію мереж, а головне, на виплату зарплат співробітникам.
Харківщина без газу

 Якщо раніше рахунки були заблоковані, говорять газівники, то напередодні у Нацкомісії з регулюванню в сферах енергетики і комунальних послуг вийшла нова постанова, згідно з якою вводиться так званий нульовий алгоритм. Це означає, стверджують вони, що газові господарства міста і області фактично залишилися без газу.

Євген Безкоровайний, голова правління ПАТ «Харківгаз»:

Було ухвалено постанову НКРЕ, якою усі накопичені кошти за цей період по Харкову і по місту, - це близько 100 млн гривень усі ці гроші пішли на НАК, ні підприємству постачальникові, ні підприємству «Харківміськгаз» не потрапило ні копійки. Тим самим наші підприємства на межі зупинки.

Дмитро Мазур, глава правління ПАТ «Харківміськгаз»:

Якщо завтра, не дай Бог, станеться якась аварійна ситуація, то буде розгерметизація газопроводу, який забезпечує газом район населенням, припустимо, 300 тисяч і у нас не буде можливості виконати ремонтні роботи, то ми будемо вимушені просто закрити постачання газу. Все. А у нас не буде ні матеріалів, ні людей, ні коштів, щоб виконати ці роботи.

Як стверджують в міськгазі і облгазі, така ж складна ситуація склалася практично в усіх областях України. Вже написано колективне звернення на ім'я Президента України, в Національну комісію з регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, а також в Кабінет Міністрів України. Поки говорять газівники є тільки відповідь з НКРЕ, в якому їм обіцяють створити робочу групу за рішенням цих питань, проте ніяких точних дат не називають. У свою чергу, в прес-службі НАК «Нафтогаз Україна» ситуацію з розподілом рахунків і постановою НКРЕ журналістам доки роз'яснити не змогли і пообіцяли прокоментувати її пізніше, після уточнення усієї інформації.

 

 

comments powered by HyperComments