Пенсіонери матимуть змогу скористатися накопичувальною системою (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 8 серпня 2015, 13:18
7 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з питань специфіки роботи Пенсійного фонду в умовах його реформування.
Пенсіонери матимуть змогу скористатися накопичувальною системою (фото)

В прес-конференції взяли участь Тетяна Пипченко, заступник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області та Наталія Тарасенко, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області. Під час заходу вони розповіли про реформи в сфері законодавства і, зокрема, про запровадження накопичувальної системи.

«Мабуть ви вже чули що 30 травня цього року в Верховну раду України Кабінетом міністрів був внесений законопроект про подальшу пенсійну реформу, – зазначила Тетяна Пипченко, – вона передбачає введення в Україні накопичувальної системи. На сьогоднішній день у нас пенсія накопичується і виплачується із солідарної системи. І оскільки ця система себе вичерпала, оскільки вже хочеться, напевно, отримати якісь додаткові пенсії – не тільки з державного пенсійного фонду, але й з інших».

Накопичувальна система передбачатиме що людина буде робити відрахування в розмірі від 2% до 7% від своєї заробітної плати. Ці кошти будуть зберігатися на банківському рахунку до виходу на пенсію. Як пояснила Пипченко, в результаті цього людина матиме змогу отримувати частину пенсії із системи, яка фінансується державою, і додаткові виплати з накопичувальної.

Докладніше на відео (Харківський кризовий інфоцентр):

 

comments powered by HyperComments