Топонімічна група презентувала свої нові ідеї (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 8 серпня 2015, 16:23
7 серпня в приміщенні харківської «Просвіти» відбулося чергове засідання топонімічної групи.
Топонімічна група презентувала свої нові ідеї (фото)

Під час засідання були висунуті нові пропозиції щодо перейменування харківських топонімів згідно нового закону про декомунізацію. Все це – чорновий список, який в перспективі може бути зміненим та доробленим.

Загалом, було вирішено перейменувати в’їзд Калініна 1 на в’їзд Гранівський, в’їзд Калініна 2 – на в’їзд Мироківський, вул. Калінінградську – на вул. Львівську, пров. Калінінградський – на пров. Сокальський, вул. Командарма Корка – на вул. Параджанова, в’їзд Котовського – на в’їзд Пархамівський, пров. Котовського – на пров. Натамівський, вул. Крейсера – на вул. Мурафську, вул. Дніпропетровську – на вул. Лисогорську, пров. Дніпропетровський – на пров. Савкинський, в’їзд Дніпропетровський – на в’їзд Савкинський, пров. Кривомазова – на пров. Майстерний, вул. Меньжинського – на вул. Таврійську, вул. Пролетарську – на вул. Каринську, пров. Леніна – на пров. Науковий чи Європейський, вул. Минайленка – на вул. Шевельова, вул. Ганни – на вул. Ганни Ченг, пров. Свердлова – на вул. Вегнера, вул. Соціалістичну – на вул. Європейську чи вул. Сапеляка, вул. Клапцова – на вул. Валківську чи вул. Шевельова, вул. Ревкомівську – на вул. Рівненську, пров. Ревкомівський – на пров. Костопільський.

Також слід відмітити, що від Інститута національної пам’яті надійшов лист, де членам топонімічної групи була виражена подяка за їх активну громадську позицію, участь у подоланні наслідків тоталітарної совєтської  спадщини та відродження національної пам’яті. В листі було сказано, що Інститут готовий надати методологічну, інформаційну та консультативну допомогу в діяльності топонімічної групи. 

comments powered by HyperComments