Режисери «Road Movie Ukraine» розповіли про свій фільм (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 11 серпня 2015, 14:22
10 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі режисерів фільму «Road Movie Ukraine» Лутца Янке та Ольги Петрової.
Режисери «Road Movie Ukraine» розповіли про свій фільм (фото)

«Road Movie Ukraine» – документальний фільм, знятий українським та німецьким режисерами. Ідея його створення належить Ользі Петровій, яка запропонувала зняти документальний фільм про події української Революції Гідності Лутцу Янке, з яким вона свого часу навчалася в одному навчальному закладі. За словами режисерки, це була її можливість показати ту ситуацію, яка склалася на її Батьківщині.

Режисери вирушили до України для зйомки фільму в травні минулого року. Спеціально для цього вони відвідали сім міст України – Київ, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одесу, Чернівці та Львів – щоб поспілкуватися з людьми, подивитися на їх повсякдення життя і дізнатися, як саме вони осмислюють ті події, які відбуваються на Майдані. Але не зважаючи на злободенність, за словами режисерів, стрічка являє собою не політичне, а саме поетичне кіно.

«Обом стало зрозуміло, що це не буде фільм про війну, – зазначив Лутц Янке, – в Німеччині була розповсюджена думка, що сюди їхати дуже небезпечно». Режисери побули в Україні 17 днів, де відзняли 32 години матеріалу. Працювали над ним протягом року. Триває фільм 65 хвилин. Стрічку показували і в Німеччині. Там її переглянуло більше 1000 чоловік. За словами авторів, глядачі були вражені фільмом, а самим режисером виказували вдячність за її створення. 

comments powered by HyperComments