Чому хнатобівців хочуть відправати у відпустку?

Середа, 12 серпня 2015, 15:39
Акторів і персонал ХНАТОБа можуть відправити до вимушеної відпустки на три місяці. Колектив театру боїться, що вимушений простій зірве початок театрального сезону.
хнатобівців відправлять у відпустку

Як повідомив артист оркестру Ігор Єременко, співробітникам пояснили  необхідністю встановити освітлювальне устаткування на сцені великого залу, для чого необхідно знеструмити театр.

«На 10 серпня, ніяких робіт в театрі не проводяться, а не починається. Будівля театру функціонує повноцінно. Працює освітлення, і терміни проведення робіт невідомі. Артистів оркестру, хору навіть не пускають у будівлю для індивідуального заняття», - сказав він.

Актори театру бояться, що не встигнуть ужитися в ролі. Крім того, безробітні актори можуть піти в інші театри.

«Не виключено, що багато талановитих, провідних артистів шукатимуть роботу в інших театрах України, можливо, навіть за кордоном. Трупа може втратити провідних наших майстрів», вважає Ігор Єременко.

У свою чергу, генеральний директор театру Олег Орищенко вже заявив, що 3-місячного простою не уникнути. При цьому він назвав дві причини.

По-перше, необхідність до кінця жовтня відремонтувати сцени і встановити нове устаткування. По-друге – театр хоче заощадити.

«На усі колективи культури на сьогодні йде недофінансування. На сьогодні планована заборгованість по зарплаті до кінця року планується близько 3,7 млн.грн. Ми, відправляйте колектив на простій, маємо економію по фінансах до кінця року», - сказав Олег Орищенко.

При цьому він згадав співробітникам, що, сидячи вдома, вони отримуватимуть 66 % зарплати.

comments powered by HyperComments