Поблизу підконтрольних бойовиками територій склалася жахлива гуманітарна ситуація

Юлія Гуш  |  Середа, 12 серпня 2015, 16:35
Про це під час своєї прес-конференції розповів Євген Каплін, координатор проекту «Гуманітарна місія допомоги мирному населенню в зоні військового конфлікту «Проліска»».
Поблизу підконтрольних бойовиками територій склалася жахлива гуманітарна ситуація

Передусім це стосується того становища, в яке потрапило місцеве населення, що проживає поблизу підконтрольних бойовиками територій Донецької та Луганської області.

«Близько тижня тому ми були в Красногорівці в районах Сонячний і Східний, – розповів він, – це райони, які безпосередньо примикають до Донецька. Крім того що вони щодня піддаються обстрілу, там спостерігається жахлива гуманітарна ситуація». Наприклад, там вже рік немає газу і води. Іноді з'являється електрика, завдяки чому людям вдалося пережити минулу зиму. Але електропостачання нестабільне, в місті можна побачити електричні стовпи з обірваними дротами, які іскряться. Також є проблема з вивозом сміття, яке не здійснювалося вже рік. Через це щовечора місто наповнюють величезні щури. При цьому в місті проживає від 3,5 до 4 тисяч чоловік, які з тих чи інших причин не змогли виїхати.

Докладніше в наступному матеріалі 

comments powered by HyperComments