УПЦ КП допомагає як військовим, так і вимушеним переселенцям

Юлія Гуш  |  Четвер, 13 серпня 2015, 10:57
12 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з приводу інфраструктурного розвитку храмів Харківської Єпархії Київського патріархату та її благодійної діяльності в зоні АТО.
УПЦ КП допомагає як військовим, так і вимушеним переселенцям

В ролі спікерів виступили Єпископ Харківський і Богодухівський, голова правління БО «ВБФ «ЕЛЄОС-ХАРКІВ УПЦ КП» владика Митрофан, прес-секретар УПЦ КП ХЄ о. Василь Стефаник, керівник БО «ВБФ «ЕЛЄОС-ХАРКІВ УПЦ КП» Вікторія Комендант та Ольга Білогорцева, відповідальна за соціально-просвітницький напрям. Вони розповіли про роль церкви в організації благодійних ініціатив та наданні духовної кризової допомоги в прифронтовій зоні. Зокрема, представники церкви торкнулися теми допомоги українським військовим.  

Владика Митрофан розповів як представники церкви допомагають військовим в зоні АТО. Священники регулярно їздять на Донбас, передають їм необхідний провіант, одяг, транспорт. Крім того, церква допомагає і вимушеним переселенцям. Наприклад, УПЦ КП планує провести благодійну акцію «Марш миру» для збору коштів для переселенців із зони АТО. Відбудеться вона 14 серпня на стадіоні «Металіст».

Щодо побудови нових церков, то на прес-конференції було об’явлено, що представники УПЦ КП мають намір побудувати Свято-Троїцький кафедральний собор в Харкові. Заплановано, що собор буде складатися з комплексу будівель – храму для молитов, жіночого монастиря а також культурно-освітнього центру, де будуть діяти дитячі гуртки і працювати волонтери.

Докладніше на відео Харківського кризового інфоцентру:

 

 

comments powered by HyperComments