Напрацювання топонімічної групи будуть передані до Міськради

Юлія Гуш  |  Субота, 15 серпня 2015, 13:42
14 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі представників топонімічної групи.
Напрацювання топонімічної групи будуть передані до Міськради

Під час заходу вони презентували власний проект по перейменування харківських топонімів згідно Закону України про декомунізацію. «В підсумковому переліку у нас вийшла 281 назва, а також 5 станцій метро, 5 парків і скверів, а також 8 районів міста Харкова, – розповіла Марія Тахтаулова, координатор проекту «Харківська топонімічна група», – все це ми вже доопрацювали. На понеділок запланована офіційна передача до Міської ради всіх цих наших напрацювань. В основу нашої роботи були покладені певні критерії: ми повертаємо історичні назви, вшановуємо відомих харківців, українців, даємо символічні назви».  

Деякі вулиці, чиї назви підпадають під дію закону, було вирішено назвати в честь видатних особистостей: наприклад, вул. Петровського може бути перейменована на вул. Анни Ярославни, вул. Слинька – на бульвар Квітки Цисик, вул. Тінякова – на вул. Багряного, просп. Косіора – на просп. Володимира Великого,  вул. Червоноармійська – на вул. Євгена Гребінки, вул. Халтуріна – на вул. Василя Стуса. А щодо символічних назв або ж повернення історичних, то було вирішено, що пров. Артема слід перейменувати на пров. Романтичний, вул. Буздалина – на вул. Спокійну, вул. Демченка – на вул. Дівочу, пров. Руднєва – на пров. Червоної калини, прос. Ілліча – на прос. Новобаварський, вул. Кірова – на вул. Чарівну…

Всі ці пропозиції ретельно обговорювалися на кожному засіданны топонімічної групи, яке проходило щотижня в приміщенні харківської «Просвіти». Всі вони будуть згодом передані до міської ради. Проте чи врахують міські керманичі думку харківської громадськості – покаже час.  

Фото і відео – Харківський кризовий інфоцентр 

 

comments powered by HyperComments