Директор парку Горького вкрав з міського бюджету чверть мільйона гривень

Неділя, 16 серпня 2015, 22:30
Директор КП «Парк ім. Горького» Дмитро Поздеев, підозрюваний за ч.4 ст.191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) КК України, відсторонений від займаної посади до 8 жовтня.
Директор парку Горького вкрав з міського бюджету чверть мільйона гривень
Таке визначення виніс Дзержинський райсуд Харкова за клопотанням слідчого СУ ГУ МВСУ в Харківській області.
 
Слідство встановило, що в результаті зловживань Д. Поздеева, який діяв у змові з директором ТОВ «ГРАНДБУДУКРАІНА», за бюджетні кошти було придбано автомобіль спеціального призначення, вартість якого «свідомо і безпідставно завищена на суму 240 тис.грн, . в результаті чого Департаменту культури Харківської міської ради завдано матеріальних збитків на вказану суму».
 
Річним планом закупівель на 2014 КП «ЦПКіВ ім.Горького» передбачалася купівля згідно з процедурою відкритих торгів автомобіля спеціального призначення за кошти місцевих бюджетів.  Передбачена вартість становила 550 тисяч грн.
 
Як сказано в мотивувальній частині ухвали суду, Д.Поздеев, знаючи про заплановану закупівлю, вступив у змову з директором ТОВ «ГРАНДБУДУКРАІНА», після чого «ГРАНДБУДУКРАІНА» закупила у ТОВ «КІЕВСПЕЦТЕХ» автомобіль спеціального призначення Ruthmann 2007 року випуску вартістю 240 тис.грн.
 
Потім спільники, з метою подальшої розтрати бюджетних коштів шляхом підробки документів про проведення робіт з удосконалення техніки за замовленням ТОВ «ГРАНДБУДУКРАІНА», безпідставно здійснили завищення реальної ціни автомобіля спецпризначення в два рази.
 
Слідство також встановило, що тендер було проведено з низкою порушень. Зокрема, ТОВ «ГРАНДБУДУКРАІНА» було допущено до участі в процедурі закупівель не зважаючи на наявність податкового боргу.
 
«В результаті вказаних зловживань голови, без фактичного проведення засідання та оцінки тендерних пропозицій, свідомо визначивши переможця торгів, .. тендерний комітет вибрав переможцем процедури закупівлі ТОВ «ГРАНДБУДУКРАІНА» як учасника, який запропонував найменшу ціну 480 тис.грн., яка насправді не відповідала реальній вартості придбаного автомобіля спеціального призначення », - йдеться в ухвалі суду.
 
Як зазначено в мотивувальній частині, слідчий пред'явив суду докази, що свідчать про обгрунтованість оголошеного підозри.
 
comments powered by HyperComments