Харківські служби готові до спалаху африканської чуми (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 19 серпня 2015, 14:25
18 серпня директор департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан розповів про загрозу виникнення африканської чуми свиней на Харківщині.
Олександр Галацан

Африканська чума свиней – вірусне захворювання, яке вражає виключно тварин. Вважається, що для людини ця хвороба не є загрозливою. Проте за словами Галацана її розповсюдження приносить значну шкоду сільському господарству. Наприклад, в одному з господарств Київської області стався спалах африканської чуми свиней, в результаті якого загинуло 60 тисяч тварин. Ареалом розповсюдження хвороби він називає країни Балтії та північні регіони. Також її можна спостерігати на території Польщі.

А щодо Харкова та області, то тут існує досить високий ризик спалаху африканської чуми. Але поки що не було зафіксовано жодного випадку захворювання цією хворобою.

Олександр Галацан розповів, що липні пройшло серйозне командно-штурмове навчання за участі авторитетної комісії державної служби по надзвичайній ситуації. Це була імітація спалаху африканської чуми свиней на базі одного з господарств. В навчанні брали участь всі відповідні служби, які поетапно і дуже ретельно вивчали всі етапи профілактики хвороби, методи боротьби з нею та ліквідації її наслідків.

comments powered by HyperComments