Бійці АТО влаштували благодійний велопробіг (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 19 серпня 2015, 16:47
18 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція учасників благодійного велопробігу «Захід – Схід».
Бійці АТО влаштували благодійний велопробіг (фото)

У велопробізі беруть участь українські бійці, які свого часу побували в зоні АТО. Всі зібрані під час нього кошти підуть на допомогу постраждалим під час війни та родинам загиблих. Сам велопробіг триває вже 40 днів. Його учасники стартували з Чопу як найзахіднішої точки України. Кінцевий пункт призначення – Мелове в Луганській області.  

Костянтин Самчук, організатор велопробігу, боєць 12 батальйону територіальної оборони: «Таким чином ми хотіли символічно об’єднати Україну, особистим прикладом показати що можна подорожувати з Заходу на Схід, зі Сходу на Захід. Це для того, щоб люди знайомилися, краще пізнавали один одного і ніхто не міг нав’язати думок чи страхів стосовно «бендерівців» чи «москалів». (…) Наш шлях пролягав через великі міста. Ми, проїжджаючи повз них, могли привертати увагу до тих, хто повернувся з війни».

Євген Євченко, учасник велопробігу: «Дізнався буквально через соцмережі. Мої друзі з місцевого велоклубу повідомили про такий захід і запропонували просто скласти компанію хлопцям, підтримати їх, як то кажуть, для масовки. Я погодився. Мені сподобалась. На початку нас по Черкаській області супроводжувала машина швидкої допомоги та ДАІ. Всі поступалися дорогою . Їдеш по дорозі як цар».

Максим Скорик, учасник велопробігу, боєць 12 батальйону територіальної оборони: «Не тільки ми, а й ті, хто до нас приєднувався на різних ділянках нашого пробігу, відчували, що своїм прикладом робимо щось хороше. І не тільки бійцям, пораненим та постраждалим від війни, а і своїм співвітчизникам у своєму місті чи селі. Також я відчував себе частинкою чогось великого, всеукраїнського».

Учасники велопробігу розповіли, що в кожному місті їх приймали гостинно, в кожному вони відкривали для себе щось нове та цікаве. Так як до велопробігу можуть долучитися всі охочі, то до них нерідко приєднувалися нові й нові люди, які мали намір проїхати чи то своє місто, чи то дістатися до наступного. Дорікали хіба що на погані дороги. 

comments powered by HyperComments