На Харківщині стартує проект «Ecolanding»

Юлія Гуш  |  Четвер, 20 серпня 2015, 15:57
Про це розповіли активісти та організатори проекту «Ecolanding» під час своєї прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі.
Учасники проекти "Ecolanding"

«Ecolanding» –це екологічний проект з роздільного сортування твердих побутових відходів, який на початку має бути реалізованим в п’яти містах Харківщини – Мерефі, Пісочині, Коротичі, Південному та Березівці. Для цієї цілі встановлять 100 сміттєвих баків, кожен з який буде призначений для окремого виду сміття – скла, макулатури, пластику чи металу.

«Ми стикаємося з дня на день з тим, що бачимо навколо себе на наших вулицях, посадках, лісах, місцях відпочинку гори сміття, –розповів Артем Костецький, автор проекту, – і ця проблема не вирішується комплексно. Відсутні будь-які централізовані плани, проекти. Суть (проекту «Ecolanding» ) полягає в тому, щоб навчити людей ставиться до твердих побутових відходів правильно. Поки ми не навчимо людей правильно сортувати сміття, правильно його утилізувати, не змінимо їх філософію, не піднімемо їх рівень культури – ситуація не змінитися».

Окрім встановлення сміттєвих баків, активісти планують чимало уваги приділяти саме роботі з населенням. Наприклад, вони мають намір проводити різні заходи в школах та дитсадках, де будуть розповідати дітям як правильно сортувати сміття. Для найменших ці уроки будуть проводитися в ігровій формі. Адже за словами активістів, екологічна свідомість та правильне ставлення до природи має виховуватися з самого дитинства. 

comments powered by HyperComments