Бійці АТО можуть отримати допомогу в реабілітаційному центрі (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 21 серпня 2015, 16:28
В Харкові буде організований реабілітаційний центр для бійців АТО, де вони можуть отримати як медичну, так і юридичну допомогу.
Бійці АТО можуть отримати допомогу в реабілітаційному центрі (фото)

«Бійці, які повернулися із зони АТО, мають отримати юридичну та психологічну допомогу, –розповів голова ГО «Східний корпус» Олександр Горбатенко, – ми зберемо там кращих спеціалістів, які допоможуть їм в цьому. Адже насправді люди залишаються наодинці зі своїми проблемами. Вони не знають куди їм звернутися. Ми хочемо щоб все це було в одному місці. Щоб боєць, який повернувся з фронту, знав куди йому звернутися, де він може отримати допомогу».

Наприклад, в цьому центрі бійці можуть розраховувати на допомогу в оформленні необхідних документів, психологічну допомогу та відповідну реабілітацію, спілкування з іншими учасниками бойових дій, навчання. В перспективі реабілітаційний центр буде співпрацювати з центром зайнятості задля того щоб бійці могли знайти собі роботу. За словами громадських активістів, бійці, які приїхали з зони АТО, мають почувати себе комфортно. Крім того, серед них є колишні мешканці окупованого Донецьку, Луганську та Криму. Вони тепер фактично зашилися без дому, а в цьому центрі вони отримують тимчасове помешкання. На даний момент центр продовжує розбудовуватися. Поки що є потреба в ліжках, матрацах, постільній білизні, а також в продуктах харчування.

«Це дуже цікава ідея, – зазначив Руслан Шанідзе, боєць батальйону «Айдар», – головне щоб її можливо було реалізувати. Я вже тут більше місяця. Я все ще не можу звикнути до того всього що тут відбувається. Я був добровольцем з самого початку, ще з травня 2014 року. Я тепер мушу доводити що я доброволець, що я брав участь в бою, що я отримував поранення, що я був у полоні. Я сподіваюсь що такі центри допоможуть всім хто потрапив в таку складну ситуацію. В першу чергу психологічно. Це дуже серйозна підтримка».

comments powered by HyperComments