В Літмузеї завершилося наукове літо (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 26 серпня 2015, 14:25
25 серпня в харківському Літературному музеї пройшло закриття виставки «Фантастична книга» та кабінету КрезіФорда.
В Літмузеї завершилося наукове літо (фото)

На цьому завершилася низка цікавих та пізнаваних заходів для дітей, які відбулися в межах виставки «Фантастична книга». Завдяки ним відвідувачі музею мали нагоду не тільки познайомитися з кращими здобутками фантастичної літератури, а й в захопливій та доступній формі ознайомитися з тією чи іншою галуззю науки.  

Тетяна Пилипчук, завідувач науково-дослідним відділом: «Такі проекти, коли залучається не тільки література, а й інші види діяльності, вони, можливо, цікавіші, ніж суто літературні. Нам хотілося залучити нову аудиторію – тих дітей, які цікавляться наукою. Тому ті діти, які цікавляться книгами, вони вже «наші». Ми хотіли в одному просторі звести фізиків і ліриків. І нам це вдалося. Тому я сподіваюся що вони полюбили фантастичну літератури і тепер глибше розуміють фантастичні тексти. Були діти які, можливо, мало цікавилися наукою. Але вони побачили наскільки це цікаво, наскільки наука може бути яскравою і різноманітною».

Єгор Іштван: «Ця виставка є чудовим експериментом. І, на мій погляд, експериментом вдалим. Дуже багато партнерів, дуже багато щасливих дитячих поглядів, розумінь народилося на цій виставці. Для дітей це в першу чергу можливість поспілкуватися з вченими, подивитися на ті галузі науки, які для них цікаві. Та ж астрономія, та ж біоінженерія, те ж літакобудування чи авіація. Діти мали можливість побачити світ в якому ми живемо очима цих учених. Це те, що їм не можуть дати батьки та їх близьке оточення».

Закриття наукового літа мало вийти не менш захопливим ній його попередні заходи: дітей очікувало повторення всіх літніх напрацювань таких як «фантастичне харчування», «політ на Місяць», «роботи у фантастиці», шифрограми, квести та різноманітні захопливі факти з життя вчених. 

comments powered by HyperComments