Як зупинити систему поборів у школах?

Юлія Гуш  |  Четвер, 27 серпня 2015, 15:45
Про це експерти та громадські активісти говорили під час відкритої дискусії, яка пройшла в парку Шевченка 26 серпня.
Як зупинити систему поборів у школах?

Захід відбувся в межах проекту «Діалоги про місто», започаткованого ГО «Демократичний альянс». В дискусії взяли участь експерти, громадські діячі, педагоги, а також батьки учнів школи № 67. Цього разу вони говорили про те, як зупинити систему поборів в школах та дитячих садках Харкова. Адже на сьогоднішній день ця проблема є доволі актуальною в тому числі і тому, що поняття благодійності має передбачати добровільність зроблених внесків, а батьки просто змушені платити гроші на ті чи інші потреби. Наприклад, під час дискусії було згаданий випадок коли батьки школярів однієї з харківських шкіл змушені були вийти на пікет саме через такі побори.

Олена Нарожна, ГО «Демократичний альянс жінок»: «Цю тему важливо піднімати тому що система благодійності з часом перетворилася на систему поборів. Я не скажу що це суцільне явище, але воно дуже розповсюджене. Коли батьки надають допомогу не тоді, коли вони це можуть і не втому об’ємі, а так, як їм диктує батьківський комітет чи керівництво закладу. Це є прямим порушенням конституційних прав громадян. І, звичайно, тут потрібно відстоювати позицію що допомога школам та дитсадкам потрібна. Але  вона має відбуватися у правовому руслі без порушення прав громадян та їх дітей».

«Діалоги про місто» являють собою цикл відкритих дискусій просто неба, які проходять на центральній алеї парку Шевченка. Кожного разу головною темою дискусії стає та чи інша актуальна для міста проблема, в обговоренні якої можуть взяти участь всі охочі. 

comments powered by HyperComments