Фанати деяких українських футклубів звернулися з ультиматумом до Авакова

П'ятниця, 28 серпня 2015, 16:30
Фанати деяких українських футбольних клубів звернулися до міністра МВС Арсена Авакова з вимогою розслідувати побиття міліціонерами уболівальників ФК «Металіст» в Миколаєві і ФК «Карпати» в Кіровограді. Повідомляє сайт "Восточний дозор" з посиланням на сайт ультрас.
ультрас

Під листом підписалися ультрас «Металіст», «Карпати», «Дніпро», «Чорноморець», «Динамо», «Шахтар», «Волинь», «Металург» (Запоріжжя), «Ворскла», «Олександрія», «Сталь».

У листі фанати особливо відзначили, що недавні інциденти- перші з часів Революції Гідності.

Текст звернення

Шановний пане міністре!

Знаючи Вашу відкритість, ми, ультрас українських клубів, хочемо поставити декілька питань, на які Ви можете відповісти в зручній для Вас формі: наприклад, у блозі на Українській Правді, на своїй сторінці у Фейсбук або на прес-конференції в УНІАН. Відсутність відповіді буде сприйнята нами як Ваше особисте схвалення дій, які вчинили Ваші прямі підлеглі.

1) За яких умов співробітники Вашого міністерства мають право входити на територію стадіону і хто надав їм право порушувати встановлену процедуру?

2) Проглянувши відео, яке додається, чи вважаєте Ви, що робота усіх співробітників міліції на цьому відео відповідає мірі громадської небезпеки ситуації?

3) Оцініть ці «твори мистецтва» (дивіться фото з синцями), які залишили Ваші співробітники, з точки зору інструкції із застосування спецзасобів. Чи має право співробітник міліції використати їх таким чином?

4) Із спілкування співробітників міліції між собою нам стало відомо, що багато з них служили в «знаменитому» підрозділі Беркут. Скажіть, хто дав розпорядження притягнути саме їх?

5) Якщо ви, користуючись у тому числі оперативним відео, а не тільки наданим нами, знайдете порушення з боку Ваших підлеглих, ми б хотіли знати кількість дисциплінарних проваджень, відкритих за цими фактами.

Нагадаємо, це не перше звернення ультрас до Авакова. Вимога неупередженого розслідування бійки фанатів з міліцією була поширена в соцмережах 22 серпня.

На матчі 1/16 Кубку України по футболу між МФК «Миколаїв» і ФК «Металіст» харківські ультрас запалили піротехніку і учинили опір миколаївським правоохоронцям.

За повідомленням прес-служби Миколаївського облуправління МВС, більше 20 харків'ян були доправлені в один з райвідділів Миколаєва.

 

comments powered by HyperComments