Голова адміністрації Київського району не бачить корупції у внесках і поборах в дитячих садах (відео)

Субота, 29 серпня 2015, 10:41
28 серпня в Харківському дитячому саду №410 на Північній Салтівці відбулося свято, приурочене початку нового навчального року. Захід відвідала Неллі Казанжиєва, голова адміністрації Київського району. За інформацією «Варти», чиновниця планує балотуватися по цьому округу в депутати міської ради.
дитячий садочок на північній салтівці №410

Свято батьки готували самі - глава району обмежилася подарунком у вигляді декількох м'ячів в межах 100 грн. Привітавши дітей зі швидким початком нового навчального року, вона пообіцяла сприяти будівництву нового майданчика до відкриття нової групи.

Незручні питання батьків, якось: чому в навчально-виховних установах в її районі як і раніше діють схеми, при яких батьки несуть мзду вихователям повз благодійні фонди, як це потрібно згідно із законом, застали чиновницю зненацька. Корупцію в оплаті гуртків (а з 1-го вересня внески за них зростуть з 56 до 80 грн за гурток, а їх три), Казанжиєва, втім, не бачить. За її словами, «в країні інфляція» і «виросли ціни на бензин» - недивно, що і гуртки коштуватимуть дорожче.

Серед батьків тема, проте, викликала бурхливу дискусію - після зустрічі з головою району вони активно обговорювали варіант роботи дитячого садка без поборів. Річ у тому, що можливості місцевого міського бюджету це дозволяють: на статтю «освіта» цього року там виділено майже 1 мільярд гривень.

comments powered by HyperComments