ГО «Зелений фронт» запропонує власну екологічну програму

Юлія Гуш  |  Середа, 2 вересня 2015, 18:00
Представники ГО «Зелений фронт» готові підтримати тих кандидатів в депутати, які будуть виконувати пропозиції їх екологічної програми.
ГО "Зелений фронт"

Про це вони розповіли під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. На ній виступив Олег Перегон, голова Координаційної ради "Зеленого Фронту", а також її члени  Ірина Гончарова, Артем Сосипатров, Андрій Цуканов. За їх словами, ГО «Зелений фронт» готова підтримати кандидатів від демократичних сил в розробці тих частин програм, які стосуються екології. Загалом, найбільш пріоритетними задачами активісти вважають створення системи по роздільному збору та сортуванню сміття, утилізацію небезпечних відходів, боротьбу з незаконними звалищами, а також – передачу матеріалів про зловживання з боку теперішньої влади щодо рекреаційних зон міста.

«Саме наші пропозиції щодо транспорту, енергетичних питань, охорони довкілля увійшли в документ, який сьогодні розглядається в межах цієї платформи, – розповів Олег Перегон, – ці пропозиції є фаховими. Я раджу всім кандидатам в депутати, я раджу всім виборцям звернути на них увагу».

Загалом, в «зелену» програму входять такі завдання, як повернення статусу рекреаційної зони всій території, яка до 2010 року належала парку ім. Горького, припинення грабунку Лісопарку, проведення перевірки щодо виділення та використання земельних ділянок, припинення знищення парків міста, включення представників екологічних організацій у склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень, забезпечення вільного доступу до відкритої частини Генерального плану міста Харкова, розробка плану розвитку велоінфраструктури, модернізація та розвиток екологічного електротранспорту  та налагодження роздільного збору сміття.

comments powered by HyperComments