В Солоницівці була викрита наркоточка (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 3 вересня 2015, 20:08
3 вересня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з приводу викриття наркоточки в селищі Солоницівка, де місцевою громадою спільно з 15 батальйоном ДУК ПС було виявлено 400 кг маку.
В Солоницівці була викрита наркоточка (фото)

Як виявилось в результаті перевірки, через хлібний відділ та господарський магазин вівся продаж маку з розчинником. «Всі мешканці про це знають, – розповів Слава Ряднов, громадський діяч, – всі бачили, як кожного дня, неначе за розкладом, в певний час певна група осіб ходить за маком та розчинником. В них наскільки все налагоджено, що просто дивуєшся. Міліція на це дивиться крізь пальці. Там все проплачується. Скарги поступали неодноразово. Але жодної реакції (…). Ми просто вирішили діяти. І діяли, як ми вважаємо, ефективно».

Після викриття наркоточки були вилучені та викинені мак та пляшки з розчинником. Представники місцевої громади виразили свою підтримку активістам, адже їх давно турбує той факт, що неподалік торгують наркотиками. Загалом, в селищі існує близько 10 подібних місць.

«З одного боку з цим потрібно боротись, – розповів «Самурай», командир 15-го запасного батальйону ДУК ПС, – адже все ж таки наркоманія – це серйозна проблема. Ми виступаємо за здоровий спосіб життя. Але тут є один маленький нюанс. Існує діра в законодавстві, яка дозволяє абсолютно законно завозити макове зерно і торгувати ним. На сьогоднішній день для того, щоб довести, що макове зерно мітить наркотичні речовини і не є кондитерським, його потрібно віддати на експертизу. А це коштує грошей». 

comments powered by HyperComments