У Лозівському районі хотіли скоїти теракт? (фото)

Середа, 9 вересня 2015, 11:48
Диверсії та хибні замінування турбують Харківщину чи не щодня. То аноніми дзвонять правоохоронцям, повідомляючи про ймовірну вибухівку в центрі Харкова, то місцеві мешканці районів області натрапляють на небезпечні знахідки. Що сталося цього разу?
У Лозівському районі хотіли скоїти теракт? (фото)

Цього разу на небезпечну знахідку натрапили місцеві у Лозовій. 8 вересня про неї міліції повідомив житель 4 мікрорайону. Небезпечний предмет він знайшов біля сусіднього багатоповерхового будинку. Бойовий припас  у вигляді іржавої гранати лежав у траві за багатоповерхівкою номер 41.  Поблизу цієї «знахідки» розташована купа дитячих майданчиків та школа. Якби бойовий припас вибухнув, припускають місцеві, сталася б жахлива трагедія. З учорашнього дня місцину з гранатою охороняють правоохоронці. Сьогодні після одинадцятої години дня її мали знешкодити.

Бойовий припас, який знайдено у Лозовій, це бойова граната Ф-1, у народі її назвали «лимонкою». Ймовірно вона залишилася з часів Другої світової війни, переконані фахівці. Знахідка є небезпечною, підривний механізм тримається під іржею. Запобіжника нема, він згнив.

Як бойовий припас потрапив під будинок, з’ясовують правоохоронці.

comments powered by HyperComments