Бійці з зони АТО отримуватимуть психологічну та фізіологічну підтримку в реабілітаційному центру на базі табору «Федівець»

Аріадна Скела  |  Четвер, 10 вересня 2015, 12:50
У Харкові на базі табору заводу «ФЕД» створять реабілітаційний центр для воїнів, які повернулися із зони АТО. В ньому бійцям надаватимуть психологічну, фізіологічну та соціальну допомогу. Про це повідомила під час брифінгу 10 вересня в Харківському кризовому інфоцентрі Ярина Чаговець, керівник волонтерської групи «Сестра милосердя».
Бійці з зони АТО отримуватимуть психологічну та фізіологічну підтримку в реабілітаційному центру на базі табору «Федівець»

Ідея створення реабілітаційного центру, розповідає керівник волонтерської групи Ярина Чаговець, виникла ще у 2014 році. За словами волонтерки, «кому, як не волонтерам знати, в якому стані повертаються із зони АТО хлопці, стан їх важкий: і фізичний, і психологічний, і соціальний, бо повернутися назад в реальне життя – це доволі важко зробити, тому ми через створення  такого центру вирішили їм допомагати у такий спосіб».

Для того, щоб обрати приміщення для реабілітаційного центру, волонтери передивилися чимало таборів, турбаз, які зараз не працюють. Однак всі вони, розказала Чаговець, виявилися не зовсім придатними для цього. Ситуацію змінила зустріч з Олександром Пащенком, першим заступником директора завод «ФЕД», який сам для таких цілей запропонував волонтерам приміщення заводського дитячого табору. Підійшло все, і стан будівлі, і розташування у місті Харків. «Приміщення у шикарному стані. дуже важливо, що табір знаходиться в Харкові, бо зручно буде зустрічати і привозити сюди бійців», - повідоми Ярина Чаговець.

Центр має запрацювати найближчим часом, залишилося тільки керівництву заводу підписати відповідну загальну угоду з головою «Укроборонпрому». «Із задоволенням надамо Ярині Чаговець цеї об’єкт. Дуже добрий підхід ми бачимо у неї в організації цього реабілітаційного центру. Тому без сумнівів ми надамо таке приміщення для цього центру. Поки узгоджуємо це питання з вищим керівництвом, з головою концерну «Укроборонпром»». Завтра або наступного тижня буде підписана відповідна загальна угода з цього питання за участю керівництва області».

 

comments powered by HyperComments