Городяни почувають себе захищеними у своїх будинках, але побоюються злочинців і бойових дій (інфографіка)

Четвер, 10 вересня 2015, 19:16
Велика частина жителів Харкова почуває себе безпечно у своїх квартирах і будинках, але паралельно з цим городяни упевнені, що злочинців за останній час стало набагато більше. Такі підсумки експрес-опитування, яке провели соціологи Інституту Горшеніна.
Городяни почувають себе захищеними у своїх будинках, але побоюються злочинців і бойових дій (інфографіка)

За словами соціолога Ксенії Кореневої, було проведено опитування серед харків'ян, їм задавали такі, наприклад, питання, як, наскільки безпечно відчувають харків'яни себе у своєму районі, міста, будинку і транспорті. «Найбезпечніше харків'яни відчувають себе у своїх квартирах і будинках, таких 83,3%», - повідала соціолог Ксенія Коренева.

Фахівці проводили соціологічне опитування упродовж трьох днів: з 20 по 22 серпня включно. Під час цього заходу було опитано майже 600 людей, яким більше 16 років. Питання переважно задавали в місцях масового скупчення людей, розповіла Ксенія Коренева.

У межах своїх районів спокійно і не побоюючись злочинців переміщається майже 66% городян. Якщо ж людина потрапила у гості в інший район, то вона більше починає тривожитися - таким чином, безпеку відчуває усього  43,8%.

Також переважно без побоювань городяни їздять в громадському транспорті, таких людей 61,3% серед опитаних. Про повну ж безпеку твердять лише 11% респондентів, а 32,8% відчувають себе швидше безпечно.

Респонденти також дають і суб'єктивну оцінку рівня злочинності у своєму районі, 59,8% з опитаних говорить, що кількість злочинців виросла за останній рік.

Крім того, під час опитування городянам задавали такі питання, як «яких подій найбільше вони бояться». Результати такі. Найбільше харків'яни бояться збільшення території конфлікту, війни з Росією, бойових дій. Не менш побоюються люди, говорять соціологи, диверсій, а також мінувань. Третє місце займають такі проблеми, як голод, хвороби, подорожчання продуктів і товарів, нестабільність в країні, а також безробіття. Крім того, були такі відповіді, як боязнь мобілізації і масових безладів.

 

comments powered by HyperComments