Тяганина у справі Кернеса ще довго триватиме? Це вже просто не зовсім смішно. Суд знову перенесено

Понеділок, 14 вересня 2015, 13:05
У полтавському суді сьогодні вкотре тривав розгляд справи Кернеса та його охоронців, яких підозрюють у побитті представників Євромайдану. Як все було цього разу і чи просунувся розгляд справи хоч трохи? Далі в матеріалі.
Тяганина у справі Кернеса ще довго триватиме? Це вже просто не зовсім смішно. Суд знову перенесено

За традицією сьогодні біля суду зібралися представники харківського Євромайдану, які вимагали покарання мера Кернеса. На огорожу, яку встановили правоохоронці, активісти повісили відповідні плакати з написами «Харків - форпост України, Кернеса – зрадника не має бути на передовій!», «Нема місця у Харкові Гепі!». Окрім представників Євромайдану, біля суду танцювали діти з українськими прапорами.

У самому залі суду був Кернес, його помічники, потерпілі та служителі феміди. Не менш головним моментом сьогоднішнього засідання було те, що на нього завітали представники ОБСЄ та колишній нардеп Ельбрус Тедеєв. Це депутат від Партії Регіонів, він якось взяв під своє особисте зобов’язання звинуваченого Кернеса.

На початку засідання з зали суди попросили вийти активіста Валентина Бистриченка. Останній у відповідь заявив, що його «вигнали через виконання гімну країни, в Україні, під час війни». Після цього адвокати Гепи почали наполягати, аби активістів, які заважають біля стін суду, притягнули до адміністративної відповідальності. Начебто такою поведінкою, запевнили захисники Кернеса, вони кидають образи на адресу підзахисного. За словами ж самого Гепи, йому набридло відволікатися на представників «Громадської Варти». Він запевнив, якщо стосовно них не ухвалять заходи, він не буде більше приїздити до полтавського суду.

Близько о 11.30 на всіх чекав «сюрприз» - в залі вимкнули електрику. Пояснили так, начебто в районі трапилася аварія. Через відсутність світла у суді стало неможливо фіксувати процесуальні дії, тому суддя і переніс слухання справи. Наступне засідання відбудеться 28 вересня об 11.00.

 

comments powered by HyperComments