Юрій Андрухович про «ATLAS ESTREMO»: «Сам альбом, який з’явися в результаті цього проекту, є двомовним»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 15 вересня 2015, 18:11
15 вересня Юрій Андрухович та члени гурту Karbido провели прес-конференцію, під час якої вони розповіли про всеукраїнський тур нового музикально-літературного проекту «ATLAS ESTREMO».
Юрій Андрухович про «ATLAS ESTREMO»: «Сам альбом, який з’явися в результаті цього проекту, є двомовним»

Харків стане першим на Східній Україні містом, де відбудеться виступ учасників проекту «ATLAS ESTREMO». Аналогічні концерти згодом пройдуть в Запоріжжі, Маріуполі та Києві. Харків був обраний не випадково, адже перший спільний проект Андруховича та гурту Karbido був реалізований саме тут.

«Навесні минулого року раптом почалися розмови про те, що ми будемо працювати над новою програмою, – розповів Юрій Андрухович, – для мене це виявилося несподіванкою. Тому що і ідея, і концепція, і навіть вибір текстів цього разу відбулися без мене. Мене просто покликали на репетицію і поставили перед фактом: ми будем працювати над новою програмою, яка буде називатися «ATLAS ESTREMO». Яка базується на моїй книжці «Лексикон інтимних міст».

«Коли ми поверталися додому з перших репетицій, то занурювалися в прямі телевізійні стріми з Майдану, – зазначив Марек Отвиновський, музикант гурту «Karbido», – з іншого боку, ми не хотіли так безпосередньо прив’язуватися до цих подій. Тобто, робити якусь глибшу, складнішу структуру. І на цей час уже з’явилася в польському перекладі книжка «Лексикон інтимних міст». Цей текст став повністю доступним».

Сам альбом, який з’явися в результаті цього проекту, є двомовним. «Фактично, це буде подвійний альбом, – додав Андрухович, – в ньому два диски. Один диск червоного кольору. В ньому всі тексти виконуються українською  мовою, а на чорному диску – польською. Окрім «мінського» тексту, який звучить білоруською мовою».

Попередній матеріал 

comments powered by HyperComments