В Харкові говорили про шляхи досягнення миру та досвід світових релігій (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 17 вересня 2015, 12:29
16 вересня в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі УАПЦ (о) відбувся міжрелігійний бар-кемп під назвою «Шляхи досягнення миру у досвіді релігій світу та український контекст».
В Харкові говорили про шляхи досягнення миру та досвід світових релігій (фото)

На заході, в якому взяли участь християни, юдеї та мусульмани, говорили про історичні шляхи досягнення миру в світі, досвід світових релігій та можливість втілення цього досвіду у сьогоднішній український контекст. В ролі спікерів виступили Олександр Доброєр, директор Європейського інституту соціальних комунікацій, експерт з юдаїзму та Роман Назаренко з Тілбурзького університету (Нідерланди), експерт з ісламу.

«На маю думку, це надзвичайно важливо, що кожна релігійна спільнота чи то християнська, чи то мусульманська, чи то єврейська залучена до цього процесу, – розповів організатор заходу о. Ігор Шабан, представник УГКЦ, – і кожна з них має свій особистий досвід як і якими шляхами досягти миру. Здається, найцінніше, що бог нам всім дарував – це життя. І це життя на сьогоднішній день не завжди цінується». 

comments powered by HyperComments