Служба безпеки України викрила злочинців, які зробили нелегальну приватизацію на суму більше 5 млн гривень

П'ятниця, 18 вересня 2015, 12:22
Вони незаконно привласнили приміщення державного підприємства-банкрота. Мова йде про злочинців, які розробили хитру схему отримання у власність приміщення одного з держпідприємств загальною вартістю 5,5 млн гривень.
Служба безпеки України викрила злочинців, які зробили нелегальну приватизацію на суму більше 5 млн гривень

Про це повідав Абдула Владислав, представник прес-служби СБУ.

За словами Абдули Владислава, з 2009 по 2011 роки відбувалася процедура банкротства державної компанії, яка здійснювала роботу в сфері оптової торгівлі добривами для аграріїв. Керівник держпідприємства за домовленістю з двома керівниками двох харківських фірм створили штучну заборгованість перед «приватниками», завдяки чому ті незаконно потрапили до кола кредиторів підприємства-банкрота.

«Для цього зловмисники підробили папери про начебто здійснені поставки товарно-матеріальних цінностей на адресу державного підприємства, хоча, насправді, жодних подібних угод між цими суб’єктами господарювання не укладалося. Затим керівники комерційних фірм підробили і ще папери про виконання інвестиційного договору і внаслідок чого придбали право власності на частину нерухомого майна».

Таким чином зловмисники нелегально заволоділи приміщеннями державного підприємства, які розташовані поблизу центру Харкова, їх площа 1700 квадратних метрів, вартість 5,4 млн гривень.

Організатор шахрайської угоди оголошений в розшук.

comments powered by HyperComments