Фестиваль «Україна: разом на зліт!» сприятиме культурній інтеграції (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 18 вересня 2015, 18:50
За словами організаторів музичного фестивалю «Україна: разом на зліт!», його головна мета полягає в культурній інтеграції всередині країни та формуванню міжрегіонального культурного обміну.
Фестиваль «Україна: разом на зліт!» сприятиме культурній інтеграції (фото)

Як було сказано раніше, 26 та 27 вересня в Харкові проходитиме дводенний музичний фестиваль «Україна: разом на зліт!». Участь в ньому візьмуть музиканти, які представляють різні регіони, стилі та напрямки. Харків, як місце проведення фестивалю, був обраний невипадково.

«Харків скучив за великими культурними подіями, – розповів Дмитро Кутовий, співорганізатор фестивалю, – Харків завжди був столицею сучасної української культури. Ми цього не пам'ятаємо. Ми тільки зараз починаємо дізнаватися як в 20-х - 30-х роках тут був єдиний в українській історії Ренесанс сучасної культури. І ми сьогодні переживаємо такий етап у житті країни, який дає можливість для розвитку сучасної української культури. Ми сьогодні очистили ефіри, площі та свідомість багатьох людей від того, що було замість культури».

Варто також заначити, що фестиваль не буде політичною трибуною, а отже, будь-яка агітація та реклама на ньому є недопустимою. Окрім того, сам фестиваль також має звернути увагу української громадськості на ту роль, яку відіграє музикальна культура для інтеграції в загальноукраїнський контекст вимушених переселенців із Криму та Донбасу. «Проблема внутрішньо переселених осіб є дуже значимою, – заначив Дмитро Коваль, регіональний програмний менеджер проекту USAID «Українська ї ініціатива з підвищення впевненості», – і для тих регіонів, куди ці люди приїжджають, і для них самих. Ми намагаємося вивчати і розуміти цю проблему, шукати ті організації, які працюють з нею, а також роблять внесок у зниження напруженості між людьми, які є внутрішніми переселенцями і тими, хто приймає їх у свою громаду».

Фестиваль триватиме два дні. Розпочнеться він з концерту під назвою «Повернення ZAJAZZ», який пройде у Великій залі Харківської опери о 18.00. В ньому візьмуть участь такі виконавці, як Сергій Давидов, Ігор Закус Квінтет, Аня Чайковська, Marinita, Acoustic Quartet, Фіма Чупахін та Піккардійська Терція. Отримати безкоштовне запрошення можна буде по телефону (067) 975 39 05. А 27 вересня на площі Свободи о 17.00 відбудеться вже інший концерт, на якому виступлять Жадан і Собаки в космосі, Кайя Чушь, Мертві душі, Шаnа,Kozak System та Різні люди. Вхід вільний. 

comments powered by HyperComments