Правоохоронці розблоковували роботу харківської IT-компанії «NIX Solutions»

Четвер, 24 вересня 2015, 18:29
Це сталося завдяки широкому громадському резонансу, а також втручанню Авакова і Геращенка.
Правоохоронці розблоковували роботу харківської IT-компанії «NIX Solutions»

Про це 24 вересня на прес-конференції в Харківській філії Інституту ім. Горшеніна повідомив директор «NIXSolutions» Віктор Шальнєв.

«Ситуація вирішилася значно швидше, ніж можна було чекати. І слідчі дії увійшли до більш-менш нормальної канви. Якщо на самому вході це було схоже на наїзд, то далі дії стали лояльнішими до нас», - сказав він.

За словами гендиректора IT- компанії  «AltexSoft» Олександра Медового, випадок «NIX Solutions» - п'ятий за останні півтора місяці. При цьому в Харкові правоохоронці блокували роботу IT- компаній двічі тільки впродовж останнього тижня.

«На жаль, найперший подібний випадок також стався в Харкові. Це компанія «Plarium», по якій, до речі, є рішення місцевого суду про повну незаконність перевірки і вилучення устаткування», - сказав він.

За словами Олександра Медового, таке блокування роботи компаній приносить колосальні збитки і є абсолютно протиправним.

«Якщо у вас є питання - будь ласка, перевіряйте. Якщо у вас є сумніви - будь ласка, приходьте. Але робіть це цивілізованим способом. Робіть це без силового втручання. Не блокуючи роботу, не влаштовуючи силових акцій», - сказав він.

У свою чергу, голова Харківського представництва ГО «Самопомiч» Тарас Сітенко вважає, що подібні дії вигідні зрадникам, які хочуть зруйнувати інвестиційний клімат України.

При цьому Т.Сітенко підкреслив, що принципово не важливе, хто саме стояв за тими силовиками, які пресинговали IT- компанії, набагато важливіше, хто готовий дати відсіч цьому беззаконню.

Нагадаємо, обшук в компанії NIX Solutions почався вдень 21 вересня. Пізніше стало відомо, що обшук не пов'язаний з діяльністю NIX Solutions, а з банком, який обслуговує фірму.

 

 

 

comments powered by HyperComments