В парку Шевченка говорили, як зробити Харків більш дружнім до людей (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 24 вересня 2015, 19:50
23 вересня в межах проекту «Діалоги про місто» відбулася чергова відкрита дискусія на тему «Як зробити Харків більш дружнім до людей?».
Діалоги про місто

В заході взяли участь експерти та громадські діячі. Вони говорили про те, як сформувати більш комфортне міське середовище для всіх його мешканців, що є вкрай необхідним для такого багатонаселеного міста, як Харків. Адже чимало харків’ян зараз скаржиться чи то на відсутність інфраструктури у віддалених від центру районах міста, чи то на незручність громадського транспорту, чи то на занедбаність дитячих майданчиків.

Тетяна Даньшина, «Демальянс»: «Сьогодні дискусія буде присвячена Харкову як комфортному місту. Сподіваюся, будуть люди, які готові її підтримати. Бо в нас є цікавий експерт – Євгенія Губкіна. Вона, які й інші молоді архітектори, робила декілька спроб зробити щось цікаве, свіже, нове для Харкова та привернути увагу до проблеми комфортного міста. Про це важливо говорити, адже у людей останнім часом якось атрофувався, як мені здається, смак до не дуже помітних на перший погляд, але дуже важливих для міста об’єктів та подій. Люди заклопотані більш важливими проблемами економічного та політичного плану. Але життя продовжується. Потрібно постійно піднімати планку, в тому числі стосовно Харкова та його середовища».

Олександра Нарижна, голова ГО «Міські реформи»: «Ми повинні розуміти що місто – це першу чергу соціальні зв’язки, це в першу чергу живий організм. В принципі, вся сучасна урбаністика сформувалася на основі того, що на першому місці стоїть людина. Все формується через неї. Ми все робимо через людину, через ставлення до неї, через повагу, через набуття пріоритетності саме людини, а не автомобіля чи якихось торгових зав’язків».

«Діалоги про місто» являють собою цикл відкритих дискусій просто неба, які проходять в центральній алеї парку ім. Шевченка. В них беруть участь як представники харківської громади, так і експерти та члени різних громадських організацій. Дискусії стартують кожної середи о 18.30. 

comments powered by HyperComments