У суді розповіли правду, як «Гепа» погрожував представникам Євромайдану

Понеділок, 5 жовтня 2015, 14:35
Сьогодні у полтавському суді відбувається десяте засідання у справі мера Харкова Кернеса. Прокурори, які займаються процесом, понад сорок хвилин зачитували звинувачувальний документ.
у суді полтави кернесу зачитали протокол звинувачення

Зокрема, у протоколі повідомлялося, що Кутянін разом з Геращенком та Васильєвим, які є представниками Євромайдану Харкова, побачили, як поблизу готелю «Національ», де мешкав мер, авто з російськими номерами. Припустивши, що міський голова збирається розігнати харківський Євромайдан, вони вирішили зафіксувати все це на відеокамеру телефону.

Звинуваченим Смицькому та Блиннику Кернес наказав затримати та побити активістів. Кутянін, Васильєв та Геращенко намагалися втекти на авто, однак заїхали у тупик, після чого Васильєв та Кутянін розбіглися в різні боки, але Кутянина затримано було.

Кутяніна протягом 10 хвл били руками та ногами по обличчю та тілу. Вони вимагали, аби той викликав Васильєва по телефону. В результаті після тортур Кутянін зателефонував Васильєву та запропонував зустрітися. 21.01.2014 до кафе «Макдонанальдс» приїхав Ряполов, котрий підсів за столик до Кутяніна, який разом з охоронцями прибув туди завчасно. Ряполова схопили разом з Кутяніним, вивели на вулицю, де повалили на землю та почали бити.

Також дісталося і випадковому свідку на авто, чию машину побили палицями, коли той почав на машині втікати, йому вслід стріляли.

Постраждалих завели на перший поверх готелю Національ, де був Кернес. Той почав запитувати, що активісти робили у той день. Кернес вдарив Ряполова кулаком по носу, ніс зламався, пішла кров. Кернес погрожував Ряполову, якщо хоч одна крапля впаде на підлогу, то його винесуть ногами вперед.

Після Кутяніна та Ряполова відвезли до харківського МВС, де їх попросили написати заяву про планування хуліганських дій, що вони, переймаючись за своє життя і зробили.

Звинувачені свою провину заперечують повністю.

comments powered by HyperComments