Під час прес-конференції пролунала інша версія стосовно скандалу навколо БФ «Сестра милосердя» (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 6 жовтня 2015, 18:45
Активісти та волонтери виклали власну версію щодо фінансового скандалу навколо БФ «Сестра милосердя АТО».
Під час прес-конференції  пролунала інша версія стосовно скандалу навколо БФ «Сестра милосердя» (фото)

Як відомо, 17 вересня відбулася прес-конференція за участі голови БФ «Сестра милосердя АТО» Ярини Чаговець, де вона відкидала всі звинувачення у використанні коштів фонду в особистих потребах. 6 жовтня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція, учасники якої виклали вже іншу версію навколо того скандалу. Загалом, вони звинувачували Ярину Чаговець в розкраданні коштів фонду «Сестри Милосердя АТО», які  в першу чергу призначалися на потреби харківського госпіталю. Претензій до інших представників фонду у спікерів не було.

«Більш ніж півроку тому була стихійно організована група активістів і волонтерів, які почали більш детально цікавитися діяльністю фонду «Сестра милосердя», а точніше, її представника Ярини Чаговець, – розповів волонтер Ігор Уманський, – ми вирішили провести власне незалежне розслідування… За весь час вивчення матеріалів у нас утворилася достатньо велика група професіоналів».

Уманський розповів, що з картки, на якій містяться волонтерські гроші, були здійснені такі покупки, як то диски для автомобілю на фірмовій станції «Тойота», оптові покупки в різних магазинах на суму більш ніж 150 тисяч гривень, річний абонемент у фітнес-клубі тощо. Також він закидав те, що Чаговець з тієї картки переказувала своїм родичам величезні суми грошей.

Як можна побачити, на обох прес-конференціях була подана протилежна інформація. Яка з них виявиться правдивою – покаже час. 

Докладніше на відео Харківського кризового інфоцентру:

 

comments powered by HyperComments