Іноземні експерти розповіли, як потрібно взаємодіяти з судами (відео)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 13 жовтня 2015, 23:12
13 жовтня в Харківському кризовому інфоцентрі відбувся круглий стіл, під час якого іноземні експерти навчали представників ЗМІ як правильно взаємодіяти з судами.
Іноземні експерти розповіли, як потрібно взаємодіяти з судами (відео)

Експерти були запрошені Проектом USAID «Справедливе правосуддя». Під час заходу вони поділилися власним досвідом та дали практичні поради щодо налагодження конструктивного діалогу та співпраці з судами. Подібні заходи проходять в різних містах України.

«Коли ми планували ці заходи, то експерти мали працювати лише зі суддями та представниками судів, – розповіла Наталія Петрова, заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя», – а потім з’ясувалося, що оскільки ми приїжджаймо в регіон, то у нас є кілька годин часу для того, щоб дати можливість місцевим журналістам зустрітися з ними (експертами), послухати досвід  США та країн Євросоюзу (і, зокрема, Данії), дізнатися як суди спілкуються зі засобами масової інформації, як висвітлюються резонансі справи, як діють суди в кризових ситуаціях».

За словами Наталії Петрової, подібні освітні заходи мають сприяти зростанню довіри до судів та обізнаності в їх діяльності, а також тому, щоб суди стали більш відкритими. Також пріоритетним напрямом проекту є поширення досвіду країн Євросоюзу та США у використанні судами соціальних медіа у роботі зі ЗМІ та висвітлення питань конституційної та судової реформ. 

Відео Харківського кризового інфоцентру: 

 

http://

comments powered by HyperComments