У рамках AGROPORT 2015 пройде презентація першого в Україні кінопоказу фермерських господарств AGROTour

Середа, 14 жовтня 2015, 15:05
16 жовтня 2015 року відбудеться презентація підсумків проекту AGRO Tour і конкурсний кінопоказ фермерських господарств України (зал №1, з 18.00 до 20.00)
У рамках AGROPORT 2015 пройде презентація першого в Україні кінопоказу фермерських господарств AGROTour

AGRO Tour - це унікальна у своєму роді ініціатива організаторів AGROPORT, яка була уперше реалізована в 2015 році. Головним завданням проекту, як і самого AGROPORT, є підтримка українського фермерства. З цією метою була розроблена якісно нова концепція взаємодії з представниками агросектора України. «Для того, щоб чітко розуміти, чим сьогодні живее український фермер, що його по-справжньому цікавить і хвилює, в чому він передусім потребує, ми не стали чекати, поки фермери - люди дуже зайняті і частенько дуже закриті - прийдуть до нас на AGROPORT, а відправилися до них самі. Була створена картотека фермерських господарств по різних напрямах, організована невелика агроекспедиція,і за 4 місяці ми об'їхали більше 100 господарств у 12 областях України - від Слов'янська до Львова, завершивши наш «агропробіг» знайомством з досягненнями фермерів Харківської області. Весь цей час інформація про зустрічі і події у рамках туру оперативно викладалася і продовжує викладатися в соціальних мережах і на каналі YouTube. З тим, щоб якомога більше людей в Україні і за її межами могло отримати реальне уявлення про те, що взагалі відбувається в цьому напрямі», - прокоментувала керівник проекту AGROPORT Ірина Дядченко.

«Спочатку ми не розраховували, що ця ініціатива переросте в деякий соціальний проект. Просто хотіли зрозуміти, які є можливості для фермерства в Україні. Нам важливо було поспілкуватися з фермерами, важливо було отримати від них якісь практичні рекомендації для тих, хто починає, - відзначив куратор проекту AGRO Tour Дмитро Титаренко. - І зрозуміти, що ж насправді їм треба, які у них є потреби, щоб виходячи з цієї інформації планувати програму AGROPORT. Тому що першу відповідь завжди отримуєш - нас цікавлять гроші, нас цікавить збут. А цілий ряд проміжних етапів, наприклад, аспекти, пов'язані з маркетингом, підготовкою бізнес планів і так далі, залишається неохопленим.

Організатори проекту також розповіли, що в процесі агро-туру зробили для себе немало відкриттів і розвінчали цілий ряд міфів. Наприклад про те, що іноземцям в Україні займатися агробізнесом простіше, оскільки вони нібито отримують допомогу від держави або своєї історичної батьківщини. Дмитро Титаренко: «У нас прийнято вважати, що іноземці, які займаються фермерством в Україні, отримують деякі дотації, і їм значно простіше, ніж нам. Ми зустрілися з декількома іноземними фермерами і усім ставили пряме питання: чи дійсно вам чимось допомагають? На що, зокрема, німецькі фермери говорили: якщо ми займатимемося фермерством у Німеччині, там нам допомагатимуть. Тут нам не допомагають. І таким чином ми хотіли показати, що дійсно можна займатися ефективно фермерством в Україні, що можливості, по суті, в усіх рівні».

Великий відеоматеріал (близько 250 Гб) про життя фермерів без прикрас, який був зібраний за час проведення агро-туру, частково ліг в основу серії короткометражних документальних фільмів. Ці фільми будуть представлені на кінопоказі «Відкритий фермер» у рамках презентації підсумків проекту AGRO Tour ДмитроТитаренка: «У нас вийшов такий фестиваль короткометражок аграрних.

За допомогою цих фільмів ми хочемо показати, наскільки різноманітна наша Україна, наскільки вона багата ресурсами, можливостями і працелюбними людьми, і яка кількість напрямів в сільському господарстві є в нашій країні. До речі, я знаю, що на цей показ прийдуть не лише фермери, яким цікаво, чим займаються подібні до них, але і ті, хто тільки збирається зайнятися чимось в сегменті агро».

Окрім презентації підсумків і кінопоказу, у рамках завершального заходу першого агро-туру по фермерських господарствах України також відбудеться нагородження фермерів - героїв проекту в різних номінаціях.

comments powered by HyperComments