За дбайливе відношення до грунту українських фермерів заохочуватимуть грошима

Світлана Хлєстова  |  П'ятниця, 16 жовтня 2015, 12:39
Це один з напрямів програми розвитку сільських територій України, затвердженої постановою Кабміну №955.
За дбайливе відношення до грунту українських фермерів заохочуватимуть грошима

Про це під час панельної дискусії: «Грунтові ресурси України: сучасний стан, ефективність використання і управління» на міжнародному форумі «Агропорт», який вже другий день проводиться в Харкові, повідомив представник Міністерства аграрної політики і продовольства України Володимир Топчій.

За його словами, саме землевласник має бути ініціатором моніторингу родючості власної землі, стежити за її станом у разі здачі її в оренду. Володимир Топчій підкреслив, що на сьогодні зовсім не усі землевласники усвідомлюють цю відповідальність.

«Впровадження економічного стимулювання при виконанні заходів з охорони земель - один з напрямів програми розвитку сільських територій, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 955», -повідомив Володимир Топчій.

Крім того, в планах Міністерства наступного року -розробка закону, який міг би регулювати забезпечення охорони земель і використання земель сільгосппризначення. Також  чиновники розроблять законопроект, який зможе регулювати проблеми колективної власності землі, а це, у свою чергу, посприяє збереженню полезахисних лісосмуг».

comments powered by HyperComments