У Харкові на одне відреставроване джерело стало більше (фото)

Понеділок, 19 жовтня 2015, 14:29
Мова йде про Олексіївське джерело. Воно розташоване на Клочківській. Там нещодавно завершили першу чергу з облаштування території.
У Харкові на одне відреставроване джерело стало більше (фото)

Багато хто знає цю місцину поблизу заводу Харчових кислот ще з радянських часів. Місцеві жителі зачасту родинами спеціально або дорогою на пляж заїжджали сюди, аби набрати свіжої води, а також заправити газом сифон з сиропом. За словами Віктора Кітаніна, директора департаменту комунального господарства, навколо джерела на Олексіївці встановили сходи, лави, світильники, урни, поклали тротуар, оновили інженерні комунікації. Це вже 5-е джерело відремонтоване останнім часом у Харкові. До цього відреконструйовані були місця відпочинку у Саржиному, Манжосовому та Кітлярчиному яру, а також водойма на вул. Тимурівців.

Під час ремонту цього джерела експерти проводили аналіз води. Їх висновок – вода якісна та чиста. ( А все тому, що тут встановили додаткові фільтри для очистки).

Наступного року джерело продовжать облаштовувати, зі сторони трамвайних колій збираються звести шлях з пандусом, аби люди похилого віку і навіть особи  з обмеженими можливостями могли спокійно спуститися вниз і піднятися угору.

 

comments powered by HyperComments