Радниця міністра соцполітики розповіла, що не слід боятися чиновників (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 19 жовтня 2015, 17:42
Анастасія Бондаренко, радниця міністра соціальної політики з питань ВПО під час прес-конференції розповіла, чому вимушеним переселенцям не варто боятися звертатися до чиновників.
Радниця міністра соцполітики розповіла, що не слід боятися чиновників (фото)

Вона розповіла, що на сьогоднішній день вимушених переселенців не стало менше. Чимало з них, потребуючи тієї чи іншої допомоги, воліють її отримувати у волонтерських організацій. Нерідко до чиновників звертатися вони просто бояться, особливо маючи негативний досвід спілкування з ними.

«До них можна і потрібно звертатися, – зазначила Анастасія Бондаренко, – якщо у вас є якійсь страх перед чиновниками, то ви можете звернутися до радника. Це позаштатна посада. Ми не є співробітниками Міністерства соціальної політики. Можливо, це допомагає деяким людям ставитися до нас трохи простіше ніж до чиновників. І це такий собі місток між волонтерськими організаціями і представниками органів державної влади. Ми сподіваємося, що ця програма допоможе прибрати певні неприємні моменти і люди зможуть безпосередньо звертатися до органів влади і отримувати від них інформацію про свої права та можливості».

За словами Анастасії Бондаренко, законодавство стосовно прав вимушених переселенців останнім часу зазнавало змін. «Законодавство за рік дуже помітно змінилося, – розповіла вона, – і люди, які могли звернутися 3 місяці тому в управління праці та соцзахисту, не знають, що саме помінялося в їх правах і що вони можуть звернутися і отримати якусь додаткову допомогу». Проте ряд проблем все ж таки залишився. Особливо гостро зараз постає проблема з житлом, адже поки що не розроблені необхідні програми, які можуть ним забезпечити всіх потребуючих.

 

comments powered by HyperComments