ХОВ КВУ оприлюднив свої спостереження за ходом передвиборчої кампанії

Юлія Гуш  |  Середа, 21 жовтня 2015, 21:17
Під час своєї прес-конференції представники Харківського обласного відділення Комітету виборців України оприлюднили результати поточних спостережень за ходом передвиборчої кампанії в Харківській області.
ХОВ КВУ оприлюднив свої спостереження за ходом передвиборчої кампанії

Як було сказано в офіційному прес-релізі, Харківська міська виборча комісія затвердила текст бюлетеня 8 жовтня, пізніше встановленого Законом терміну. Подібна затримка була зумовлена тим, що не всі партії ознайомилися з текстом бюлетеня і не надали комісії письмові підтвердження цього. Також виникли певні складнощі під час формування виборчих дільничних комісій. Наприклад, Харківська міська виборча комісія мала певні проблеми в доборі членів ДВК в мінімальній кількості.

Самі виборці не поспішають перевірити себе у списках. «Стосовно списків виборців, – зазначив представник ХОВ КВУ Юрій Чумак, – справа в тому, що говорити про їх якість зараз важко. Чому? Тому що ознакою якості або неякості має бути кількість виборців під час їх ознайомлення з попередніми списками. Представники комісії стверджують, що люди фактично не цікавляться цією темою. Можливо тому, що були вироблені достатньо непогані списки і прийшли запрошення… По Чугуївському району прийшло всього 12 заяв».

Щодо передвиборчої агітації, то тут кандидати досить активно використовують так звану «джинсу», яка тепер присутня майже на всіх харківських телеканалах  та зовнішню рекламу, яка часом вивішується там, де згідно із законом її не повинно бути. Не гребують вони і прямим підкупом виборців (докладніше в попередньому матеріалі). Але, як заначили представники КВУ, зараз ситуація з передвиборчою кампанію дещо краща, ніж була в 2010 році.

comments powered by HyperComments