«Самопоміч» підтримала учасників першої Всеукраїнської кіберолімпіади і форуму

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 18:34
Сьогодні, 23 жовтня, в готелі Kharkiv Palace проходить перша Всеукраїнська олімпіада і форум з кібербезпеки HackIT - 2015. Захід підтримали і представники «Об'єднання «Самопоміч» - народний депутат Роман Семенуха, кандидат на посаду Харківського міського голови Тарас Сітенко і кандидат у депутати Харківської обласної ради Едуард Рубін.
«Самопоміч» підтримала учасників першої Всеукраїнської кіберолімпіади і форуму

Під час інформаційної війни, в умовах якої ми живемо, одним з найбільш актуальних є питання кібербезпеки. Метою сьогоднішнього форуму є створення всеукраїнського майданчику, де зустрілися досвідчені фахівці з кібербезпеки і  програмісти-початківці.
«Ми живемо в непростий час, під час гібридної війни. Однією з її складових є кібервійна. У 2007 році Естонія була масово атакована росіянами кібервійськами. З тієї миті весь цивілізований світ зрозумів, що ефективно захищати потрібно не лише фізичні межі, але і віртуальні межі, захищати цифрові права людини, захищати державу», - звернувся до присутніх народний депутат Роман Семенуха, який також є членом комітету інформатизації і зв'язку Верховної Ради.

Про необхідність забезпечення належної кібербезпеки розповів також засновник Kharkiv IT Cluster, проректор НТУ «ХПИ» і директор Харківського комп'ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПИ» Едуард Рубін.
«Коли ми півроку тому запланували проведення цієї олімпіади, ми не думали, що збереться така кількість людей - це дуже приємно. Ми дійсно стоїмо перед тим викликом, коли ми повинні захищати не лише нашу країну, але і нашу економіку, наш бізнес. Кібербезпека - це не лише кіберполіція і кібервійська, це ще і кіберекономіка», - відзначив представник «Самопомочі».

Кандидат на посади Харківського міського голови Тарас Сітенко

Засновник Kharkiv IT Klaster Едуард Рубін

Наступний спікер, вірусний аналітик Микита Книш завірив, що на сьогодні Україна є раєм для кіберзлочинців, оскільки законодавство в цій сфері занадто м'яке. За словами Книша, з усіх політичних сил тільки «Самопоміч» виступила за його посилення.

Переможців олімпіади нагородять призами, а учасники форуму мають можливість обговорити наболілі питання в неформальній обстановці разом з «олімпійцями».

Учасники Всеукраїнського форуму з кібербезпеки

Молоді програмісти

«Переконаний, що такий захід проводитиметься щорічно і дасть поштовх розвитку IT- індустрії і кібербезпеки нашої країни», - підбив підсумки Роман Семенуха.

 

 

comments powered by HyperComments