Як кандидата від «Самопомочі» побили на виборчій дільниці: подробиці

Неділя, 25 жовтня 2015, 16:59
Інцидент стався на виборчій дільниці №631099 у Харківському державному університеті харчування і торгівлі на вул. Клочківська, 333.
Як кандидата від «Самопомочі» побили на виборчій дільниці: подробиці

Як повідомляє кандидат «Самопомочі» Ольга Сімсон, "куратор волонтерів" намагався відібрати її телефон, а коли жінка сховала телефон в куртку, чоловік ударив її в сонячне сплетіння.

При цьому, як запевняє кандидат, усе це відбувалося на очах у свідків.

Конфлікт почався через те, що кандидат, яка спостерігала за виборчим процесом, побачила, що прямо біля входу в кабінки для голосування сиділи молоді люди з білими нашивками «Волонтери».

Члени УИК поскаржилися кандидатові, що незрозуміло, на якій підставі вони знаходяться там і допомагають робити свій вибір літнім людям, у яких є проблеми зі здоров’ям.

«Вони проводили їх в кабінки і давали рекомендації з приводу голосування. На моїх очах голова комісії направив одну з виборців до таких "волонтерів", - розповіла О.Сімсон.

На зауваження Ольги з приводу порушення виборчого законодавства голова комісії повідомив їй, що ці люди допомагають виборцям на волонтерській основі.

Через деякий час на виборчу дільницю прийшов "куратор волонтерів", чоловік спортивної статури. Сімсон попросила у нього пояснити ситуацію і пред'явити документи, а також почала фіксувати процес на мобільний телефон.

 Зараз кандидат свідчить в райвідділі міліції і пише заяву. За її інформацією, вказівка про створення груп волонтерів була віддана керівництвом ВИШу.

comments powered by HyperComments