Представник ВО «Свободи» перешкодив виносу бюлетенів з виборчої дільниці, розташованої у Дзержинському районі (фото)

Неділя, 25 жовтня 2015, 19:07
У Харкові під час виборів зафіксовані випадки виносу бюлетенів. Мова йде про Дзержинський район, виборчу дільницю №631112. Представником ВО «Свобода» Миколою Гетманенком була припинена подібна спроба. Про це повідомив у харківському філіалі Інституту Горшеніна лідер харківського ВО «Свобода» Ігор Швайка.
Представник ВО «Свободи» перешкодив виносу бюлетенів з виборчої дільниці, розташованої у Дзержинському районі (фото)

Лідер харківського ВО «Свобода» Ігор Швайка у філіалі Інституту Горшеніна повідомив про правопорушення, які були зафіксовані у місті під час голосування. Зокрема, Швайка розповів про інцидент, що трапився на Павловому Полі на виборчій дільниці №631112. Там кандидат в депутати Бабешко від «Самопомочі» та двоє жінок намагалися винести бюлетені. «Наш кандидат в депутати Гетманенко зупинив цей процес, викликав міліцію. У цей час іде розгляд цієї заяви, чим воно завершиться - невідомо. Припускаю, чим воно може закінчитися, міліція порахує, якщо нема трупа або зґвалтованого тіла, то злочину не відбулося».

І це ще не всі порушення, які зустрічалися під час виборів або виборчої кампанії на Харківщині. За словами Швайки, було зафіксоване таке порушення як організований підвіз на вибори.

"У нас є підвіз на вибори, підвіз на вибори, зрозуміло, що це є десь старші люди, які десь підбирають людей, десь вони гуртуються, а потім доїжджають до виборчої дільниці", - повідомив лідер харківського ВО "Свобода".

Не менш важливий момент, запевнив Швайка, це порушення Закону про агітацію. «Оскільки агітація починається набагато раніше, ніж офіційний початок агітаційної кампанії, і вона у багатьох політичних партій не завершується. Заради цікавості я їхав вчора зранку, коли був день тиші, можна було подивитися політичну палітру тих, на кого не розповсюджується Закон про обмеження політичної агітації. Він не розповсюджується у нас на «Солідарність», він не розповсюджується на «Укроп», не розповсюджується на «Наш край» і не розповсюджується на Волонтерську партію. Так в’їзд в Харків – це «Волонтерська партія», це в’їзд в Харків зі сторони Пісочина – це «Солідарність», це там же «Укроп» - м. Пісочин. Тобто це ці люди, які вважають не за обов’язкове дотримуватися закону», - повідомив "свободівець".

 

 

comments powered by HyperComments