На Харківських ДВК відбуваються масові маніпуляції з протоколами результатів голосування

Понеділок, 26 жовтня 2015, 04:21
У ДВК №1531 Московського району Харкова (вул. Юр'ївська 4а), голова і секретар комісії взяли печатку та зникли з місця засідання комісії в невідомому напрямку. Про це повідомляють члени дільничної комісії та спостерігачі від ХМО ПП «Об’єднання «Самопоміч»
На Харківських ДВК відбуваються масові маніпуляції з протоколами результатів голосування

За інформацію представників «Самопомочі» голова комісії та секретар порушуючи норми виборчого законодавства забрали протокол підрахунку голосів та поїхали здавати їх до ТВК Московського району.

За фактом інциденту були викликані представники міліції, які підтвердили відсутність секретаря, голови ДВК, а також печатки.  Через деякий час голова ДВК прибув до приміщення комісії та повернув печатку.Секретар і голова комісії є представниками партії «Відродження».

До ДВК для звірення автентичності протоколу з результатами підрахунку голосів, з протоколом, який надали голова і секретар комісії, виїхала оперативна група «Самопомочі».

Згідно зі ст.27 ЗУ «Про місцеві вибори» секретар комісії не мав права залишати виборчу комісію під час підрахунку голосів. Секретар повинен знаходитися у приміщенні ДВК та чекати на голову ДВК, який повинен повернутися з підписаним протоколом підрахунку голосів. Печатка мала зберігатися в сейфі.

Спостерігачі від ХМО ПП «Об’єднаня «Самопоміч» повідомляють, що на даний час печатка ДВК Московського району знаходиться на столі, а члени комісії розійшлися по домівках. 

Слід також зазначити, що подібні випадки були також зафіксовані й на інших районних ДВК  Харкова. Наприклад, у ДВК №384 Ленінського району (вул. Ільїнська, 40) члени виборчої комісії розривали запечатані пачки з бюлетенями та підкладали туди зіпсовані бюлетені. Ці голоси шли на користь діючого міського голови Геннадія Кернеса.

«Об’єднання «Самопоміч» вважає, що зараз відбувається спотворення результатів волевиявлення харків’ян, через протизаконні маніпуляції з протоколами результатів місцевих виборів у Харкові.

 

 

comments powered by HyperComments