Вимушені переселенці ділилися досвідом та руйнували стереотипи про себе (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 7 листопада 2015, 22:20
«Жива бібліотека» являє собою зустрічі з людьми, які діляться з оточуючими своїм унікальним досвідом. 7 листопада в ролі «книг» виступили переселенці з Донбасу та Криму.
Жива бібліотека

Захід пройшов в креативному центрі Spalah. Цього разу «книг» було шестеро. Це студентка технічного вишу, соціолог із Донецьку, журналістка з Краснодону та переселенка з Алчевську, яка відкрила в Харкові свій бізнес. Двоє спікерів не були вимушеними переселенцями, проте вони мають досвід роботи з даною категорією населення. Це юрист з Харківської правозахисної групи та керівниця східноукраїнського відділення фонду «Відродження».  Під час зустрічі відвідувачі «Живої бібліотеки» мали нагоду послухати унікальні історії та познайомитися з цікавими особистостями, яким свого часу доводилося починати все з нуля.

«Важливо показати людям чим насправді вони займаються, як вони самореалізовуються в Харкові, – розповіла Ксенія Фарафонова, організаторка заходу, – а також подолати певні стереотипи, які існують в суспільстві щодо переселенців. Бо існує така думка, що вони просто приїхали в Харків і нічого не хочуть робити. А хочуть щоб їм щось надали. А насправді це не так. Люди працюють, люди шукають себе. Люди шукають свої можливості для того, щоб закріпитися, щоб вижити, щоб знову відновити себе, щоб самореалізуватися на новій землі. Це не дуже легко. Але ці переселенці є прикладом того, якого успіху вони можуть досягти тут, у Харкові».

Це не перший захід такого типу, який проводиться в Харкові. Наприклад, 7 червня «Жива бібліотека» була направлена на подолання дискримінації та етнічних стереотипів. Тоді в ролі «книг» виступили представники різних етнічних спільнот. 

comments powered by HyperComments