Зарплати нема, рахунки арештовані. Луганський аграрний ВИШ, що у Харкові, просить допомоги (фото)

П'ятниця, 13 листопада 2015, 13:49
Рахунки заблокували, за оренду платити нічим, також нема з чого давати зарплату співробітникам. Про це сьогодні, 13 листопада, в Харківському кризовому інфоцентрі повідомив в.о. ректора Микола Багінець.
Зарплати нема, рахунки арештовані. Луганський аграрний ВИШ, що у Харкові, просить допомоги (фото)

Зараз Луганський аграрний університет переживає дуже важкі часи, повідомив в.о ректора Микола Багінець. 3 листопада 2014 року в Харкові стартував навчальний процес Луганського університету. Але пройшло трохи часу, розповів Микола Багінець, і у ВИШу почалися проблеми.

«Почали з'являтися до нас претензії про те, що університет повинен одній фірмі, іншій третій. Були суди, зараз ще два суди. У НАК «Нафтогаз України» - дві довідки на більше мільйона гривень. Державна податкова інспекція Харкова - претензії на 759 тис рублів, в той час, коли ми тут знаходимося. Фірма "Бізнес - гарант", це фірма, яка працює в Луганську на Луганську республіку. Значить, теж 795 тис і більше гривень. І загалом більше 3 млн гривень".

На думку в.о. ректора, усі ці підступи йдуть з боку Луганська, а ВИШ повинен зараз відповідати і виплачувати цю суму, хоча він тут ні до чого. Але що найстрашніше, що через дії фірми «Бізнес-гарант» навчальному закладу заблокували рахунки, і 76 викладачів залишилися без зарплат.
«Також ми не можемо купити ні канцелярії, ні госптоваров. Все ведеться до того, щоб закрити вуз». Також були довгий час у ВИШу проблеми з бюджетними місцям, але завдяки ЗМІ, і зверненню у Верховну Раду, проблему вирішили, повідомив Багінець.

Через усі ці події університет постійно перебуває  в депресії, тому що його намагаються закрити.
Тому, говорить в.о. ректора, «ми просимо допомоги, щоб в нашу проблему втрутилися на державному рівні, повинні розблокувати рахунок, університет повинен нормально працювати».

Нагадаємо, Луганський аграрний університет переїхав з Луганська в Харків 20 жовтня 2014 року. Через деякий час на ВИШ навалилося багато неприємностей. Серед них - проблеми з бюджетними місцями. У кінці липня 2015 року питання було вирішене, закладу дали бюджетні місця. Про це тоді повідомила помічник ректора ЛНАУ Олена Знатокова.

Раніше ж повідомлялося, що конкурсна комісія Міністерства освіти і науки України ухвалила рішення, згідно з яким ВИШ не отримав жодного бюджетного місця.

comments powered by HyperComments