Експерти розповіли про проект закону відносно податкової лібералізації

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 13 листопада 2015, 20:50
13 листопада під час прес-конференції співавтори Проекту Закону «Про внесення змін в Податковий кодекс України відносно податкової лібералізації» розповіли про його особливості.
Експерти розповіли про проект закону відносно податкової лібералізації

Відомо, що з 1 січня 2016 року Україна буде жити за новими податковими правилами. На даний момент розглядаються дві концепції податкової реформи – від Мінфіну та Податкового комітету Верховної ради. Саме концепція від Податкового комітету була розглянута на заході її  співавторами – Олександром Шемяткіним та Ольгою Богдановою.  

Головна новація цього законопроекту  полягає в запровадженні оподаткування тільки на розподілений прибуток підприємств. Сам він має значні відмінності від концепції податкової реформи від Міністерства фінансів. Наприклад, цей проект передбачає наявність спрощеної системи оподаткування. За словами Олександра Шемяткіна, робота над цим проектом здійснювалася передусім на громадських засадах, а їх авторів ніхто не спонсорував. «Це чисто підхід громадянина, – зазначив він, – ми професійно займаймося оподаткуванням. Ми бачимо проблеми країни не з точки зору людини, яка сидить в Міністерстві, а з точки зору бізнесу».

За словами співавторів проекту, навколо нього вже встигли виникли певні міфи. Наприклад, висувалася думка, що сам проект нереальний, що він приведе до інфляції в країні та коштуватиме 200 мільярдів гривень  бюджетних коштів. З чим, звісно, співавтори проекту не погоджуються.

Докладніше на відео Харківського кризового інфоцентру:

 

comments powered by HyperComments