У Харкові на перейменування вулиць збираються витратити у 2016 році 10 млн. грн (відео)

Четвер, 19 листопада 2015, 15:11
На сесії міськради 20 листопада депутати перейменують 173 вулиці і провулки (без тих, за якими доки погодженого рішення немає, - як, наприклад, по Раднаркомівській), 4 сквери і парки і 1 станція метро (Радянська - пл. Конституції).
У Харкові на перейменування вулиць збираються витратити у 2016 році  10 млн. грн (відео)

Як повідомив глава фракції «Відродження» Ігор Терехов, через «високий градус у суспільстві» перейменування районів перенесене на пізніший термін і увійде до компетенції Кернеса.

За словами Ігора Терехова, в списку перейменувань міських топонімів, який буде проголосований завтра - 50 назв пов'язані з історичними особами, діячами культури і мистецтв (Гурченко, Биков), Нобелівськими лауреатами (Семен Кузнець і Лев Ландау), академіками, Архітекторами і конструкторами, які залишили слід в історії Харкова. Вулиця Артема буде перейменована у вулицю Алчевських (а не Міцкевича, як проголосували на слуханнях в Київському районі), зате частина вулиці Фрунзе - у вулицю Багалія, а ще одну частину, разом з вулицею Червонопрапорною - у вулицю Кирпичева (1-го ректора ХПІ, і сам університет тепер знаходитиметься за адресою: вул. Кирпичева, 21).

Усього на процес перейменувань, табличок і компенсацію переоформлення документації (від паспортів МіськБТІ до зміни юрадрес комерційними організаціями) Кернес з Тереховим закладає до бюджету міста на 2016 рік 10 млн. грн.

 

 

 

#горсовет #постоянныекомиссии Сегодня первый вице-Кернес Игорь #Терехов прошелся с секретарем топонимической комиссии Хорошковатым по всем комиссиям. Завтра сессия горсовета проголосует (уж не сомневайтесь) за переименование 173-х улиц и переулка (без тех, по которым пока согласованного решения нет - как, например, по Совнаркомовской), 4 скверов и парков и 1 станции метро (Советская => пл. Конституции).#новости, #харьков, #новостихарькова, #декоммунизация, #сессиягорсовета

Posted by Городской ДоZор on 19 листопад 2015 р.
comments powered by HyperComments