Активісти вимагають від Кернеса залучення громадськості до складу виконкому (фото)

П'ятниця, 20 листопада 2015, 11:55
Представники громадських організацій та об’єднань звернулися до депутатів Харківської міської ради VII скликання і міського голови Геннадія Кернеса з черговим колективним зверненням до першої сесії міської ради VII скликання.
Активісти вимагають від Кернеса залучення громадськості до складу виконкому (фото)

18.11.2015 року громадськість оприлюднила і передала у канцелярію міської ради 19.11.2015 року Колективне звернення до першої  сесії міської ради VII скликання. Під час першого засідання сесії у залі багато разів наголошувалось, що депутати  міської ради працюють на благо харків'ян, та бажають тільки  «конструктивної праці». «Ми, представники харківських громадських організацій, маємо таку ж саму мету і закликаємо вас до конструктивного діалогу,  як це прийнято у Європейських  демократичних державах.

Діалог передбачає вільний доступ до органів місцевої влади, пряме спілкування та обговорення важливих питань разом з різними представниками територіальної громади. Наголошуємо, що згідно з демократичними принципами, права і повноваження громади відносно участі у діяльності органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування повинні бути значно розширені».

Представники громадськості вимагають включити до складу Виконавчого комітету Харківської міської ради 10 представників громадських організацій.

Крім того, вони вимагають створити Громадську раду при Виконавчому комітеті Харківської міської ради згідно з Постановою Кабінету Міністрів № 996 від 02.11.2010, оскільки Виконавчий комітет є центральним органом виконавчої влади у Харкові.

Громадськість також запропонувала «в цілях економії грошей платників податків» - удосконалити  роботу Харківської міської ради та органів місцевого самоврядування, а саме:

- скоротити кількiсть заступників мера до двох і суттєвої реструктуризацiї міської ради та її виконавчих органів.

Готові надати з цього питання громадську експертизу. Автори колективного зверення також вимагають ввести 5 громадських активістів до складу робочої групи з розробки нового регламенту роботи Харківської міської ради.

У фіналі звернення активісти запропонували депутатам фракцій БПП "Солідарність", "Наш край", а також  депутатам партії "Самопоміч", не голосувати за питання топоніміки у поточній редакції, тому що на сьогодні не було забезпечено широкого діалогу та обговорення з громадськістю.

 

 

 

comments powered by HyperComments