Учасники групи «Перекотиполіс» будуть облагороджувати арки міста

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 листопада 2015, 20:30
20 листопада в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла презентація авторського проекту «Завулок», ініційованого групою «Перекотиполіс».
Учасники групи «Перекотиполіс» будуть облагороджувати арки міста

Задача проекту проекту «Перекотиполіс» – перетворити напівзруйновані арки в різних будинках Харкова на невеличкі культурні майданчики. Таким чином одна з міських арок на вулиці Барбюса буде перероблена в ці вихідні. За задумом активістів, після проведення ремонтних робіт на цій арці будуть експонуватися фотографії одного із харківських фотографів. Чиї саме світлини будуть там презентовані – сюрприз навіть для самого автора. «Ця арка буде перша, –розповіла Ольга Ксендзовська, ініціаторка проекту, – вона пілотна. Ми по ній будемо розраховувати, скільки це буде коштувати, як це буде відбуватися і що з аркою робити. Якщо ми зрозуміємо, що це все можливо здійснити, то в наших планах зробити це зі всіма арками району».

Учасники проекту впевненні, що подібне облагородження міських арок допоможе не тільки ще раз залучити мешканців міста до культури, а й зробити ці місця більш комфортними та безпечними. Прикладом для цього є метро в Нью-Йорку, яке після ремонту свого часу стало більш безпечним та комфортним.

«Ми закликаємо харків’ян зробити те саме зі свою аркою, – зазначила Ганна Старкова, учасниця ІГ «Перекотиполіс», – де страшно з’являтися. І яку просто хочеться облагородити, щоб там було приємно ходити. Ну і просто залучитися до діяльності творчих людей».

comments powered by HyperComments