Харківські волонтери розповсюдили більше 5 тисяч патріотичних плакатів в 7 областях України

Аріадна Скела  |  Вівторок, 17 листопада 2015, 19:11
Більше 5000 плакатів з патріотичними написами «Тут війни немає!» і іншими антивоєнними гаслами харківські волонтери розповсюдили в 7 областях України : Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Донецькій і Луганській. Завдяки цьому проекту вдалося підтримати тих патріотів, які мешкають в Кураховому і Мар’їнці, адже їм це дійсно там зараз дуже необхідно, - про це організатори проекту розповіли під час брифінгу в харківській філії Інституту Горшеніна 17 листопада 2015 року.
Харківські волонтери розповсюдили більше 5 тисяч патріотичних плакатів в 7 областях України

Під час брифінгу в харківській філії Інституту Горшеніна ініціатори проекту розповіли про те, як народилася ідея створити патріотичні плакати.
«Ми зіткнулися з такою проблемою, ситуацією у нас в суспільстві, що доки ми усі обертаємося у власному колі спілкування, в наших соцмережах, Фейсбуці, то у нас все добре і чудово. Як тільки ми виходимо за ці рамки, стикаємося з такою ситуацією, що багато людей не розуміють, що відбувається в країні. Тобто люди живуть своїм життям, ходять в парки, ресторани, займаються своєю роботою. І ось для того, щоб цих людей якось сколихнути, достукатися до них, ми вирішили вийти за це коло спілкування і створити такий проект у вигляді плакатів, щоб підтримати усіх патріотів України, а особливо тих, хто мешкає на території Донецької і Луганської областей», - розповів Дмитро Маринін, депутат Харківської міськради 6-го скликання.

Основною і єдиною метою проекту було підтримати людей, які займаються допомогою армії, щоб вони бачили, що вони не одні в цій нелегкій роботі, - підкреслив громадський активіст Роман Черемський. Також цим проектом хотілося показати, додав активіст, що не всі в місті Харкові живуть своїм життям, що є багато людей, які завжди у думках знаходяться з тими бійцями, які захищають Батьківщину від ворогів, а також з тими волонтерами, які допомагають воїнам.

Під час брифінгу активісти продемонстрували плакати, які були поширені в 7 областях України.
«Перший плакат - ми закликаємо людей не звати війну в наше місто Харків. На першому плакаті це наочно продемонстровано. На цьому плакаті видно, що було «до» і що «після» війни. Для прикладу узятий Донецький аеропорт, можливо у когось клацне щось, тобто як було і як стало. Другий плакат, там процитована стаття ККУ про сепаратизм. Був час, коли безкарно люди збиралися з російськими прапорами, розповідали про російський мир і просили у сусідньої держави допомогти, захистити від чогось. Зараз, слава богу, це припинено, і цей кримінально карається, тобто зараз так не можна збиратися. І цим плакатом ми хочемо нагадати людям, що за це кримінальне діяння передбачена відповідальність. І третій плакат - тут війни немає. Місто Харків - мирне місто. Все гаразд! Тут ми написали відстань від Донецька до Харкова. У нас визнано, що Росія - це агресор. Якби ми узяли відстань від Білгорода, то вона ще менше», - повідала Марія Андреас, представник ГО «Платформа громадянських сил «22 лютого»».

І це лише перший етап акції, під час якого було поширено більше 5000 патріотичних плакатів у 7 областях України (Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Донецька, Луганська), - підкреслила Марія Андреас. «Дуже цікаво і важливе те, що у нас вийшло підтримати патріотів в Кураховому і Мар’їнці. У них там дуже мало матеріалів таких. Ось в Кураховому, ми, окрім плакатів, відправляли ще українські прапори, газети. Їм це дуже дійсно треба там», - повідала активістка з «Платформи громадянських сил».

Після поширення плакатів в різних регіонах України, підкреслила Андреас, було зрозуміло, що такий проект затребуваний і потрібний. «І зараз, коли це видно, що це затребуване, у нас вже є партнери, які готові друкувати надалі плакати. Цими плакатами ми вже досить наситили частину України, тепер ми хочемо оголосити про нову нашу акцію, можливо ідею спочатку. Це можуть бути макети ідей від людей, які хочуть з нами співпрацювати, які роблять це на громадських засадах. І у нас вже є люди, які можуть друкувати великим накладом. І ми по тих же каналах поширюватимемо по території України. Тематику ми вирішили залишити ту ж. Це свідоме ставлення людей до тих подій, які у нас відбуваються, до війни, до її учасників і її наслідків. Нові плакати можуть відображати якийсь окремий аспект, про який ми зараз взагалі не думаємо. Але усі вони повинні укладатися в цю загальну тему. Вони можуть бути спрямовані на минуле (про сепаратизм), вони можуть бути спрямовані на сьогодення, вони можуть бути спрямовані в майбутнє. Вони повинні відповідати нашій меті, т.е призначенню нації. Ми хочемо таким чином об'єднувати людей, націю навкруги, як ми вважаємо, правильного руху - до миру через перемогу, до свободи через розвиток нашого суспільства», - повідомила активістка.

 

comments powered by HyperComments