Університет візьме участь у формуванні культури міста (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 листопада 2015, 13:41
В Харкові стартував просвітницький проект «Університет – центр формування культури міста», спрямований на підвищення культурного рівня харків’ян. В його межах запланований цикл відкритих лекцій.
Університет візьме участь у формуванні культури міста (фото)

«Проект просвітницький, проводиться нашим каразінським університетом, – розповіла Юлія Епіфанова, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін ХНУ ім. Каразіна, – він спрямований на збагачення культури харків’ян. Я є автором проекту, який розробляв його і зараз сприяю його реалізації. Університет – це центр просвіти. Це класичний учбовий заклад. Тому заручивши його інтелектуальні ресурси, ми маємо можливість проводити відкриті лекторії для для населення. Для того, щоб прості речі пояснювати простими словами, але при цьому залучаючи фахівців».

Проект стартував з відкритої лекції «Захист прав іноземних студентів в реаліях українського права», яку 26 листопада прочитала Ірина Венедіктова в харківській книгарні «Є». Вона розповіла, що іноземні студенти нерідко не мають достатнього об’єму знань стосовно своїх прав і у випадку проблем юридичного характеру навіть не знають, куди варто звертатися.

«Дуже важливо, щоб наші іноземні студенти почували себе в нашому місті комфортно, – розповіла Ірина Венедіктова, завідувачка кафедри цивільно правових дисциплін ХНУ ім. В.Н. Каразіна, – ми є одним із лідуючих університетів по кількості іноземних студентів в Україні. Якщо ви знаєте, то ми в цьому році увійшли до списку 800 найкращих університетів світу. Тому для нас дійсно дуже важливо залучати іноземних студентів до нашого міста, до нашого університету. Це робить нас більш конкурентоспроможними. Але це в якісь мірі вимагає від нас високих стандартів освіти. Ми розвиваємося разом з нашими студентами. Бо ми розуміємо, що вони поїдуть в інші країни і понесуть туди нашу культуру. Тому для нас важливо дбати не тільки про їх освіту, але й про їх безпеку, про їх правову захищеність, про їх комфорт проживання в нашому місті».

 

comments powered by HyperComments