Осінній призов на Харківщині виконано, на строкову службу набрано 648 чоловік (фото)

Олександра Суфіянова  |  Четвер, 3 грудня 2015, 14:46
За планом цієї осені в Харківській області на строкову військову службу повинні були призвати 648 чоловік. Регіон з цим завданням впорався на всі сто відсотків. Про це на прес-конференції у філії Інституту Горшеніна повідомив в.о. Харківського обласного військового комісара Юрій Калгушкін.
Осінній призов на Харківщині виконано, на строкову службу набрано 648 чоловік (фото)

За словами в.о. Харківського обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, призов на строкову військову службу в Харківській області тривав упродовж трьох місяців. Для того щоб провести осінню кампанію, в регіоні працювали обласна і районні комісії, а також медкомісії. «Планове завдання для Харківської області складало 648 призовників. Це планове завдання виконане на 100% . Якщо порівнювати з іншими областями, це другий показник після дніпропетровського військкомату України», - повідомив Калгушкін.

За твердженням в.о. обласного військового комісара, для Збройних сил України відправили 433 призовники, для інших військових формувань 215 призовників (з яких 185 пішли в частини Національної Гвардії України і 30 чоловік - для державної спеціальної служби транспорту). Відносно Збройних сил України, розповів Юрій Калгушкін, 293 особи розподілилися в навчальні підрозділи сухопутних військ, а 140 - потрапили в Повітряні сили України. Слід зазначити, що для Збройних сил відправка людей відбувалася в навчальні підрозділи, якщо ж говорити про Національну Гвардію України, відзначив комісар, то призовників відправляли у військові частини, які розташовані в Харківській області і в інших регіонах країни.

Усім військовим, завірив Калгушкін, була нарахована зарплата у розмірі двох мінімальних окладів, а це близько 2700 грн на людину. На сьогодні майже 80% віськовослужбовців вже отримали свої гроші на банківські карти.

Також, відзначив комісар, за призовниками на час служби зберігається робоче місце і середня зарплата. «Це ті новвоведения, які сталися в законодавчій базі, в порівнянні з тим же весняним призовом цього року», - розповів в.о. військового комісара. З 648 чоловік, яких призвали, додав Калгушкін, 40% були до цього працевлаштовані.

Окрім це, повідомив комісар, до 20 грудня 2015 збираються продовжити призов в Україні, це стосується, в першу чергу, доукомплектування частин Національної Гвардії. З цього питання готується наказ Президента країни. Орієнтовне завдання для Харківської області

 (за подовженим призовом) - набрати 100 військовослужбовцыв. « З 16 по 20 грудня вирушатимуть люди. Це чотири частини, розташовані на території Харківщини, і одна частина, яка знаходиться в Київській області. Постанова така від Кабміну вже є, має бути скоро наказ Президента. На сьогодні йде доки сповіщення для тих призовників, які придатні для служби в Національної Гвардії України», - повідав Калгушкін.

Відносно вимог для людей, які хочуть служити в рядах Нацгвардії, відзначив в.о. обов'язки комісара, вони набагато вище за вимоги для військових, які служитимуть у ЗСУ. «Не повинно бути татуювань ніяких вище за лікоть і на шиї, друге, якщо близькі родичі призовника притягувалися до кримінальної відповідальності, то ми не можемо його відправляти для проходження термінової служби в частині Нацгвардії України», - пояснив учасник брифінгу.

Крім того, в лави Нацгвардії цього року набирали тих людей, яким виповнилося 20 років, але не більше 27 років. «Якщо говорити про студентів, які вступили у вищі навчальні заклади і займаються на денній формі навчання, то на увесь період їм надається відстрочення, але у тому випадку, якщо вони раніше не були з різних причин відраховані з вищого навчального закладу. Медвимоги для тих, хто призивається до Нацгвардії, теж вищі, ніж для тих, хто служитиме у ЗСУ», - повідав в.о. обласного військового комісара.

 

comments powered by HyperComments